Thursday, April 26, 2012

Enough Man (2006)

Director:
Luke Woodward


Dokumentarac o transseksualizmu, dakle, ne o traverima, nego o osobama koje od malih nogu goni osećaj da su se rodile u pogrešnom telu, te putem operacija i hormona menjaju pol, u ovom slučaju iz ženskog u muški. Ovde slušamo priče ljudi koji su se već podvrgli operaciiji ali i nekih koji to tek planiraju. Radi se o 4 para, tako da na početku nećete imati pojma ko je tu zapravo muško a ko žensko, i tek kasnije kada ulete baš-baš eksplicitne scene seksa, sa surovim BDSM akcijama, moći ćete da izvalite ko je tu (bio) ko. Znači, za sve gadljive, pozor, jer ipak u BDSM-u ima i golden showera i još koječega što nije baš za svačije oči. Od cele ekipe ovde, najgotivnije su mi dve mlade "lezbijke", od kojih jedna želi da postane muško ali ne potpuno, dakle skroz weird priča ali i racionalno obrazloženje.

Ovaj dokumentarac je jako bitan ptvenstveno iz razloga jer nam daje odličan uvid u to šta osećaju i kako razmišljaju transseksualci, tako da nam daje šansu da ih bolje upoznamo a samim tim i razumemo, a ne da ih u startu osuđujemo, jer činjenica je da sve što je drugačije mi to osuđujemo, i ne radi se tu samo o seksualnim akcijama, nego i ovako, svako ko je iole "na svoju ruku" biva označen kao nepodoban u ovakvom društvu, i naravno, u takvim osudama prednjači crkva (bilo koja) i tako dodaje gasa nacionalistima i ostaloj ekstremnoj desnici u tom njihovom večitom "lovu na veštice". Vaistinu, jadno je i kukavno to društvo u kojem se crkva pita oko seksualnih sloboda. Ne do bog nikom. (61 min)


IMDB

"What is gender? Where do gender and biology meet? And do they have to meet at all?

Enough Man is part of the boom in films addressing transgender issues, breaking new ground as it explores the lives and loves of nine female to male (FTM) transsexuals. Through candid and sometimes explicit interviews and demonstrations, these nine men share their experiences about how they fit, or don’t fit, into the wider world.

Beginning with discussions of self-identification and self-acceptance, each conversation reveals the struggles these men encounter with body image, public perception, and the politics of being themselves. Reclaiming and reshaping such terms as exhibitionist, pervert, and fag, this diverse group of men finds some of the political and emotional power necessary for them to navigate the world on their own terms.

Natalie, a female sex worker and dominatrix, and Casey, FTM and a self-identified slut, share a poly-amorous relationship that includes bondage, domination, and making their own porn. Their willingness to deconstruct their expected roles brings a new level of insight into the possibilities of love and sexual pleasure.

Choosing to live in a rural area, Joshua and Raven demonstrate how they have created their own haven for their unusual family. Other interviewees from a range of backgrounds add to this rich discussion of monogamy, polygamy, power dynamics, casual sex, and the ups and downs of surgical options.

Director Luke Woodward finds sex and sexuality integral to embracing each of his subjects as whole human beings. Knowing that the end result would break new ground and some serious film taboos, Woodward used his interviews and interactions to work through the initial stages of his own transitioning just before his senior year at Brown University."


DOWNLOAD :
https://rapidshare.com/files/3672988504/Enough%20Man%20(2006).avi


4 comments:

MINOR/DOG\STAR said...

Bravo! Ekipa je super, frik do frika, bas kako treba... Twisted, depraved- good pepole :) I slazem se da su Wednell i Rendall totalno nasimpaticnije u filmu, iako je i ova votersovska familija sa ovim mama-vikingom na celu super, ako i ova "opredeljena kurva" sa ovim "i'm a male slut" likom ,D Vrlo pogodna stvar da se pocneprica o granicama seksualne i licnosti uopste!

Kudos!

M/D\S

Anonymous said...

Can you re upload this one?

Boris said...

Odlicno!

son of man said...

Enough Man (2006) - NEW LINK ADDED!

Related Posts with Thumbnails