Saturday, September 1, 2012

Marko Lopušina - Najzagonetnije jugoslovenske ubice (1987)


Neizmerno hvala Igoru Mihoviloviću iz Splita na ustupljenom materijalu

"Od poremećenog ljudskog života do zločina samo je jedan korak. Ubistvo je čin oholosti i bezumlja, ali i akt slomljene volje i očaja. U drugoj Jugoslaviji godišnje se događa oko osam stotina ubistava. Ova knjiga ima nameru da ukaže samo na neke zločine, uglavnom na one koji su uznemirili jugoslovensku, srpsku pa i svetsku javnost. To je istovremeno i pokušaj da se zaviri u jednu od najvećih ljudskih zagonetki: ako već ne može da živi dugo, šta tera jednog čoveka da drugome oduzme život? Rešenja za ovu enigmu nema, jer ne postoji ni istina o zlu."

3 comments:

Aleksandar Janković said...

Hvala ti za Mileta Matića, Ramba iz Bosne inace mog zemljaka! Gledao sam i dokumentarac 'Treptači svemira' koji si nedavno postavio na blog, gdje se on pojavljuje na kraju dokumentarca. By the way, nalazi se i na specijalizovanoj wikipedijinoj listi najmasovnijih ubica:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_rampage_killers:_Home_intruders
Ponosno drži 7. mjesto. Pitam se gdje li je sada...

son of man said...

Il' je umro il' je još tamo. Takve ne puštaju.

Aleksandar Janković said...

Citao sam po nekim forumima da je kruzila prica za vrijeme građanskog rata u BiH, da su ga Srbi pustili iz bolnice kako bi klao Muslimane i Hrvate. Mada je to bila šuplja prica za zastrašivanje. Cuo sam da je navodno umro u toj bolnici 99' ili 00'.

Related Posts with Thumbnails