Thursday, February 26, 2015

Cefova pisma iz Mitrovice vol.1 (down by law)


E, javio mi se konačno Cef iz Zrenjanina prekjuče, jednim onako solidno pozamašnim pismom iz KPZ "Sremska Mitrovica", gde već 7 meseci guli svoju trogodišnju robiju za prodaju i omogućavanje uživanja marihuane, dakle njih par je palo kod njega gajbi sa jedno 30-ak grama ako sam dobro skontao. Naravno, sve je bila klasična štela od strane policije uz svsrdnu pomoć lokalnih drukara. Znači jednostavno su rešili da ga po svaku cenu sklone sa ulice a najjedostavniji način za takvu jednu akciju je upravo preko vutre, jer tu onda svakojaka nepostojeća dela mogu da se nakaleme i u principu sam pub bukvalno može da izabere koliku kaznu želi nekome da namesti. Uglavnom jako zajebana priča jer robijati preko 3 godine za tamo neku vutru, neki bre korov, koji će već koliko sutra biti legalizovan, može čoveka skroz psihički da uništi, da ga bukvalno ubije u pojam, ali srećom Cef je oduvek bio izuzetno jak karakter i uzor mnogima, tako da ne verujem da će moći bilo šta da mu urade osim da ga maksimalno smore zbog tolikog protraćenog vremena ni za šta. Pošto je ovo pismo pisano nedobog rukopisom a i nije mi tu digitalac da ga ufotkam, prekucaću vam samo najzanimljivije detalje jer su totalno prajsles. :)


"Dobro jutro! Zdravo Pandžo kako je? Evo, ja serator giljam tu šesti, ne, sedmi mesec i sve kao javiću se, kurac, palac, ali ništa od toga. Adresu sam odavno i nabavio i zaturio. No, ne žurim nigde, a kontam da ti nemanje pošte iz Mitrovice baš i ne remeti koncept u životu."


"Moram da se pohvalim da se, zahvaljujući mojoj sestri, povremeno i ovde u ćumezu čitaju tekstovi sa Abraksasa. Zapravo, osim mene, postoje još dva lika koji se takvim pizdarijama oduševljavaju. Jedan je za blog znao i ranije, drugom je to potpuna novost. Taj drugi je inače mračnjak teški, piše, ako mene pitaš, sasvim korektnu mračnjačku poeziju. Ima olovkom ispisanu zbirku pesama "Crne su suze istine". Ako to nekad bude zvanično objavljeno, ti se eto seti da sam ga ja prosvetljavao tekstovima s tvog bloga. Kad smo već na toj temi, ne mogu a da se ne setim izraza lica dva lika koi su slučajno, u mom odsustvu čitali onaj tekst o nekoj Hindu sekti, kad žive pored reke i jedu iz lobanja. Ja magarac, papir zaboravio na stolu u nuprostoriji pekari i ova dvojica se uz kaficu bacila na čitanje. A likovi ono..."normala", mejnstrim bezveznjakovići, lažni moralisti i sve što ide u paketu. Bili su zgroženi, kako pročitanim, tako činjenicom da sam to štivo u zatvor doneo ja. Ma cirkus...a pritom, jedan od komentatora je ovde, ni manje, ni više, zato što je sekao na komade i palio mrtvog čoveka u nekoj šumi pored Šida. Nije ga on ubio, samo je pomagao u uklanjanju dokaza. Farsa, samo jedna u nizu, i generalno, cela ova robija je apsurd teški."


"Uglavnom, sve ovo je jedno sranje i totalni apsurd. I nije glavni problem ono što se zbiva u zatvoru, nego sve ono što se zbiva na ovom svetu a u čemu ne učetvujem samo zato što sam u zatvoru."

2 comments:

Sova said...

U čoveče, baš me žacnulo ovo jer poznajem Cefa. Prava ljudina. Ću te na mejl kontaktiram za još neki info. Pozdrav sa Belih Voda!

wellthatisgr8 said...

Je l' izađe, jebote?

Related Posts with Thumbnails