Tuesday, April 21, 2015

Navijački analitičar vol.1: Marinci, FK Spartak, Subotica, 2007.


Znači 8 godina nisam video ove tekstove objavljivane od 2005. do 2007. na navijačkom forumu "srpska tribina", a krdo ljudi me cimalo da ih ponovo postavim, i prekjuče mi neki anonimni dobrotvor (Hvala brate puno!) ladno pošalje link u komentar ovde sa čak 2 teksta od 6-7 koliko ih je bilo ukupno. Dakle obratiti pažnju, godina je 2007, navijačka grupa Marinci, a "navijački analitičar" zna se ko, i ovo je naravno skroz profi, detaljna analiza ove njihove fotke sa te tekme koju su igrali baš te nedelje jer sam tako radio, tako bio u mogućnosti, znači neka grupa mi pošalje svežu fotku i ja radim ono što jbga jedino znam da radim. Ništa drugo vam neću reći, ko zna zna. Inače, tekst ide skroz u originalu kako je i bio nepismen na forumu, jer ima zašto. :)


"Stvarno svaka chast na mudima momak shto si postavio ovo, za to imas vec jedan veliki plus na ocenu do koje cemo daljnjom analizom polako doci. Znaci shta mi ovde vidimo?

Vidimo bogme grupicu od 25 ljudu s'tim shto ovaj jedan gore u desnom uglu sedi ali OK kolko sam ja puta sedeo dok su svi stajali tako da je to kolko tolko opravdano. Brojnost je zaista solidna, bez zajebancije s'obzirom da znamo koja je ovo liga, i u kom sranju se klub nalazi.

Al krenimo ipak redom sa levo na desno kako i prilichi. prvi momak, zabole ga pupak kolko ja vidim nit nvija nit tapshe, a shal nije vezo nego ga seljachki samo zadeno oko vrata, Veliki minus za ovog prvog zaista, jer ako sam neshto nauchio na Obilicu od tog nasheg vodje to je da se shal uek nosi vezan oko vrata pa makar bilo i leto najgrdje jer sam i sam u pocetku pravio takve greshke. Znachi eto malo i korisne edukacije. Ovaj drugi je kolko vidim nekji ganci ili bar izgleda kao takav, ali ono im taj navijachki potencijal peva , skino se do pasa , znachi voli to, za njega +. 3. i 4. zaista liche na prave navijache posebno 3. dok 4. je provereno pajdoman , provaljujem ga po stavu u kom stoji, po izrazu lica a i shto zenice krije iza naochara. Naravno to ne mora da bude minus ali dobro je zastondiro pa ga ometa u pevanju. Vidi se da se trudi al da mu je taaako dooobro od dopa da bi najradje zalego, al nema veze sve je to za navijache, ko da na drugim tribinama takvih nema. Znachi josh 2 plusa. Ovaj iznad je zbunjen, lomi se, tu je al nije, fakultet il navijachi, dvoumi se ali ipak plus jer se trudi a videcemo na sledecim fotkama dal je osto sa vama ili je zapalio na faks (a mozda i jedno i drugo).

Dalje idemo sa prvim redom, ovaj u zelenoj majici je kolko sam ja izvalio vodja (mozda greshim al tako mi deluje) uglavnom vidi se pravi iskusni navijach, stariji lik. Iza njega drugar mu isto chista 10-ka i za godishte i za stav. To su pravi Marinci, ono tvrdo jezgro koje odrzava grupu uprkos svemu i svaka im chast. Ispod njih bubnjar zalego jbga, e sad stvarno ne bih da kritikujem ko zna zashto je zalego. Uglavnom ne bi to loshe ocenjivo jer ne znam koja je pricha. Iznad njega pravi mardeljas, nabildovan, lezo u mitrovici godinicu-dve, mozda i jache a to moze da se izvali po stavu u kom drzi ruke (klasichan "Zabela" sindrom), znaci ovo mogu gde god kad god da kazem za bilo koga po tom polozaju ruku. Nebrojeno puta sam tako izvaljivo likove po ulici a i ovako kroz neku prichu, chim vidim tako ruke odma pitam gde si lezo a oni se chude ko sam znao i slichno. Uglavnom ovaj lik je isto chista 10-ka , fajter, nabod tresha, takav i stav, taj bogme i bije i lomi (i bode ako treba u Mitrovici). Iznad njega neka dva starija klinca po kojima se vidi da ne znaju zashto su tu ni gde su doshli zapravo, to su neki novi, chuli navijanje lozenje trt-mrt pa kao ajmo i mi. Izvlite desnog kako opushteno drzi ruke u dzepovima i pored vodje koji gleda bash u njegovom pravcu. Znachi tu bash zbog toga necu biti strog jer takvi klinci su u pocetku jako bezobrazni ne jebu i ne poshtuju nikog ali ako ostane na tribini postace opaka faca. To je neka moja prognoza jer sam se nagledo takvih bogme kolko oces.

Iznad njih stoje ova dva pomalo retardirana, ovaj crnomnajasti je totalni retard, ali ono bar se trudi tako da je to dobra trojchica, ovaj gore sa cvizdama i u papuchama mozda i nije retard ali chinjenica da stoji solo gore i da vijori shalom kad to niko ne radi govori dosta u prilog ovoj mojoj teoriji. Ova dvoica iznad vodje i drugara mu najboljeg, ovaj u crnom i onaj iznad njiega su isto ekipa za sebe. Nisu FULL u prichi ali tu su kad zatreba, ortaci iz kraja klasichni, ono, dobri ko lebac ali kad zatreba tu su i zato i za njih po plus. Jos ovaj gore desno od njih sa bradicom mi deluje OK ali stvarno ne bih mogo puno o njemu, uglavnom i za njega plus jer ipak ako nishta barem lichi na navijacha mada verovatnio i jeste samo shto vam je kop bio malo u qrcu pa se niste lepo rasporedili.

Ovih ostalih 5 klinaca su isto drugari za sebe, malo se izdvaja ovaj celavi al kapiram da je i on sa njima. To su oni koji se guraju da budu pored vodje da se znaju sa vodjom i slicho. Oni su dobar potencijala mada mogu i jako brzo da se smore jer kad upoznaju vodju skloni su smoru zato jer tripuju da su boga uvatili za muda i u vecini sluchajeva idu dalje u sitan kriminal ili da uche shkole i slichno. Ova tri poslednja klinca na desnoj strani su naravno opet sektica za sebe, al oni su mi bash gotivni zbog ovog entuzijaste u ovim "veselim trash metal (Anthrax fazon)" bermudama. Ovaj skroz desno im je potencialni shibadzija i i tachno mu se vidi po izrazu lica da mu je plan da kad tad preuzme Marince zato uostalom i stoji skroz desno (verujte nishta nije sluchajno, neko bi vido ovu fotku i reko "obichna grupa mladica koja stoji negde" kad ono PRC!!!). Uz njega su i ova dvojica i oni iako klinci za par godina eto njih u prvoj ekipi, ovaj shareni ce da se sredi, procice ga puberteti i te akcije a ovaj kosijaner ce se oshishati i tako dalje. Sedeceg nvijacha ne bih komentariso jer stvarno ne znam koji su tu razlozi, kazem vam i meni je nekad dolazio takav smor, smorchina da jednostavno nisam imo snage da zivim vishe a ne da stojim i gledam neki stupidni fudbal a jos pritom i da navijam tako da sam tu mozda i neobjektivan al jbga, shta je tu je. E sad da vidimo shta smo imali...

Aj da kazemo da je bilo 15 pluseva naspram 10 minusa !!! Solidan skor, solidan prosek, al s'obzirom da nema zastava (il' su na ogradi - ko je sliko ovo pobogu ?! ), nema nichega (mada nekad nije ni to loshe iskren da budem), i kad sam sve sabro, oduzeo, naprvio grafikon dobili ste 3/10 ocenu. S'tim da za postavljanje fotke kao shto sa reko ide jedan veeeliki PLUS tako da imate 3+ shto uopshte nije losha ocena ako uzmemo u obzir da su RD na poslednjoj dobili 6/10. Samo tako nastavite i saljite i sledeci put fotke (al vidi da to bude malo bolje ipak uslikano) da vidimo dal je doshlo do nekih promena - OK ? Pozdrav brate..."

1 comments:

Anonymous said...

Druže svaka čast na analizi, toliko puta sam se smejao svih ovih godina i čitao ovo u trenucima teške depresije da bi me vratilo u život. Poz

Related Posts with Thumbnails