Thursday, May 12, 2016

Ko o čemu Beograđani o protestima


Ne bih da širim defetizam ali kolko vidim moraću. Dakle, protesti, svakodnevni protesti? Nerealno, jer nit je ovo 96-97 i studentski protest nit je ovo ista ona Srbija koja je kisnula celu zimu na ulicama i smrzavala se u mokrim čarapama. Ključne reči: INTERNET, fejsbuk. Dakle dogod imaš Vučića na vlasti uz podršku EU i NATO pakta mož da protestuješ kolko god ti duša ište, ne možeš mu ništa. Ko u to ne veruje evo nek sačeka da vidi kolko će ovi protesti potrajati. Nadam se da grešim...al' nažalost ne grešim, jer '96 se zaista teško živelo, a danas nam mediji i internet, krediti i ostala sranja daju iluziju da je sve OK, i svako od nas ima taj moderni telefon, svako od nas po ceo dan bleji na fejsu i ostalim tviterima i instagramima, dok 1996. nisi imao drugu opciju osim da izađeš na ulicu i lično se uveriš šta se dešava, a danas ionako sve već imaš na netu.

Znači ako zaista, iskreno hoćeš da sprečiš projekat "beograd na vodi" to se ne radi šetnjama i parolama nego zna se kako, samo što ovde niko nije spreman na nešto takvo jer mu očigledno nije dovoljno loše, što da se cima kad ima finu svotu novca da sedne u kafić, ima da kupi sebi najmoderniju garderobu, ima za put do Amsterdama, ima za letovanje, ima za restoran, ima sve ono što mi nismo imali 1996. i tu je kraj svake priče. Dogod Vučić bude uspevao da vam obezbedi ta osnovna konzumerska zadovoljstva niko se ovde neće leba najesti od tih protesta. Mark my words.

Još si pritom 1996. imao skroz realan razlog za protest, dakle očiglednu krađu izbora, pa ni to nije pomoglo, nego smo 7 meseci bili na ulicama ne bi li prisilili međunarodnu zajednicu da ona pritisne Slobu da izda onaj lex-specijalis. A šta sad imaš? Nemaš ništa, došli ljudi i grade, i aj, ko je taj iz EU koji će sad da pritisne Vučića za bilo šta? Zabole ih baš. Dakle, ako nisi spreman da otkopaš taj zastavin kalaš iz dvorišta bolje sedi kući i ćuti...osim ako nije ona fora "da se narod malo šeta". Ako je ta fora onda podržavam, jer em je lepo em nikakvu štetu ne praviš ni sebi ni drugima, čak naprotiv te šetnje su jako zdrave, pa bre mi smo umeli i po 10-20 km dnevno da pređemo onomad pa puta 7 meseci, izračunaj. Nije mala stvar jbga, zar ne?


2 comments:

Smrad said...

Jos kad vule za pare u eu uvede auuuu...

Anonymous said...

A organizator protesta verenik Mie (i celu familiju) Zecevic, direktorke begrada na vodi. Isto ko sa bioskopom Zvezdom, mame i tate tajkuni uniste i opljackaju a onda njihova deca hipsteri kao protestuju. Standardna fora iz komunistickih vremena, drzavni disidenti. Nego napisi nesto o grobarima(ako smes), jest da nisam bio 15 godina tribini, ali bre kako bbrs i taurunimi preuzeli jug, sve mi jasno u ovoj drzavi ali to...

Related Posts with Thumbnails