Wednesday, May 26, 2010

Podrška Krešimiru Mišku i emisiji "Na Rubu Znanosti"

Za sve fanove kultne hrvatske emisije "Na Rubu Znanosti"...obrati pažnju !

"Bilo je pitanje vremena kada će lucidni i elokventni, a uz to i prilično odvažni Krešimir Mišak, zasmetati masonsku tvrđavu zvanu institut "Ruđer Bošković". Osobno sam, iz pouzdanih izvora upoznat s događajima na tom institutu, gdje je gotovo nemoguće dobiti posao ako niste član masonske lože, ili nekog "prirepka framasona", poput "Rotary Cluba" ili "Lionsa". Rad Krešimira Miška pratim već godinama, i upravo je on bio osoba koja je na polju razotkrivanja "teorija međunarodne zavjere" u Hrvatskoj, donijela najviše pouzdanih i vjerodostojnih informacija. Činjenicu da mu je državna televizija dala emisiju, pa makar i u izrazito nepopularnom terminu, možemo zahvaliti energiji nekolicine entuzijasta sa državne televizije, koji su srećom upućeni u sve zakulisne radnje koje vode prema Novom svjetskom poretku.

Naravno, nijedna televizija nije imuna na dobru "stopu" gledanosti, a upravo je to Mišak svojom izvanredno koncipiranom emisijom donio, inače sve manje gledanoj državnoj televiziji. Iz istih razloga ga je pozvao i "Večernji list"; jednostavno momak odlično piše, svjež je i aktualan s informacijama, a izgradio je i odličnu mrežu prema ključnim svjetskim ekspertima po pitanjima "s ruba znanosti". Dugo je godina naš Krešimir, osim po znanstvenom, hodao i po "rubu životne opasnosti", jer teme koje je on u Hrvatskoj pretvorio u "mainstream", a time posredno olakšao i rad našeg portala, jako su opasne za mnoge političare, znanstvenike i javne ličnosti, koje u Hrvatskoj već godinama bogato profitiraju ne zbog svog velikog znanja i kvalitete, već samo na osnovu svoje povezanosti s gore spomenutim tajnim i polutajnim društvima. Najnoviji napad hrvatskih znanstvenika na lik i dijelo Krešimira Miška (jučer je čak pokrenuta i peticija protiv njega, što je vrhunac antidemokracije i graniči sa fašizmom), dokaz je da je ovaj neumorni momak, alkarskim rječnikom govoreći "pogodio u sridu"."

Romano Sole
Glavni urednik HRsvijeta


"Sjetite se što je za sve nas napravio Krešimir Mišak kroz ovih osam godina. Javite se u što većem broju i pokažimo našu snagu dajući mu podršku, kako bi i dalje mogli gledati Na Rubu Znanosti."

Peticiju protiv ukidanja emisije "Na rubu znanosti" možete potpisati OVDE.

4 comments:

Iva M. said...

Potpisano!

zakk said...

Nije Sine baš sve tako.
http://www.facebook.com/note.php?note_id=398254441359

Sto je problem s emisijom "Na rubu znanosti"?
Share
Today at 4:12pm
Evo ga na,

nekolicina mojih prijatelja na Facebook-u su se priključila grupi podrške Krešimiru Mišaku.
I sad stvarno osjecam gradajnsku (a i prijateljsku) duznost ovdje reagirati.

Dragi moji Facebook prijatelji, ja vas iskreno i od srca molim da ipak procitate ovih par crta i pritom samo malo razmislite svojim glavama. Vi ste svi dobri i pametni ljudi i vi to mozete.

Dakle idemo kronoloski:

1)
nedavno je dr. Dejan Vinkovic (PMF -St.) na svom blogu pisao o emisiji "Na rubu znanosti" :
uz to je poslao sluzbeno: "Pritužba na rad HRT-a zbog kršenja Zakona o HRT-u i Zakona o elektroničkim medijima emitiranjem emisije Na rubu znanosti"

Vrlo kratko u tom pismu Vinkovic
-NE trazi da se emisija ukine;
-trazi da se makne iz kvote znanstveno-obrazovnog programa (u pismu ima vise nego dovoljno argumenata da ta emisija nije niti znanstvena niti obrazovna i da se krsi zakon ukoliko tamo ostane).
-predlaze da se prebaci u kvotu zabavnog programa.

(Sve je ovo vrlo obzirno od Dejana jer ako mene pitate, trebalo bi je i ukinuti jer svojim stilom i metodologijom - prodavanja magle; vrijedja inteligenciju i svaki zdravi razum. No vrlo cesto HRT ima takve emisije zabavnog sadrzaja )

2)
Nakon Dejanovog pisma je dr. Vinko Zlatic (IRB) pokrenuo peticiju Podrška znanstvenika pismu pritužbe u vezi emisije "Na rubu znanosti" .

3)
usljedila je cijela bura po hrv. medijima i web-portalima, (linkove mozete naci ovdje).

4)
prije neki dan pojavila se je i "anti-peticija" na ovu predhodnu, koja pak poziva na "Podrsku Kresimiru Misaku i emisiji "Na rubu znanosti" i ciji tekst preambule obiluje nebulozama, masonskih zavjeram, urotama i sl. i nazalost do sada ju je potpisalo nekoliko tisuca ovaca. Takodjer, osnovana je i Facebook grupa na istu inicijativu.

Opasnosti weba i facebook grupa je da malo tko vise uopce cita!

"Tako npr. recenica "Znanstvenici ničim izazvani žele ukinuti Mišaka" je jedna rečenica koju su možda ti moji prijatelji čuli, u koju su povjerovali (jer su ju dobili od prijatelja kojima vjeruju), i zbog koje su se onda priključili toj grupi. Ono što je još jedna činjenica je da je ta rečenica pogrešna u skoro svakom pogledu:

- Istina je da su se znanstvenici pobunili.
-Istina je da emisiju protiv koje se bune vodi Kresimir Misak
-NIJE istina da znanstvenici žele ukinuti emisiju "Na rubu znanosti".
-NIJE istina da je to emisija K.M. - on je navodno samo voditelj.
-NIJE istina da nisu ničim izazvani.

Izazvani su utjecajem koji pseudoznanost, ezoterija i ostale idiotarije imaju na ljude, jer im se servira kroz "znanstvenu" emisiju, pa mora da je istinito. Čisti primjer kretenizma izazvanog vudu bulšitom je slučaj šenkovečkog Hogwartsa, gdje je 100 000,00kn ošlo za kupnju biogeneratora." cit: B.Zauner

I na kraju, neovisno da li vam se svidja emisija "Na rubu znanosti" ili ne, i koje je vase osobno misljenje Tarot kartama, iscjeliteljima, NLO-ima, reptilskim vladarima svijeta , gatarma, energatorima i sl. morate priznati da, uz malo razmisljanja, im nije mjesto u znanstveno-obrazovnom programu HRT-a.

Takodjer sto god vi mislili o znanstvenicima ja vam mogu iz svog osobnog iskustva (prijateljstava i poznanstva) posvjedociti da znanstvenici inace nisu dogmatici, masoni, tlačitelji i inkvizitori :) !


lijep pozdrav
vasa

anab

Anonymous said...

Mjesto joj je u znanstveno obrazovnom programu i pseudo peticija pseudo znanstvenika ima preambulu koja uopće nije točna što pokazuje da je pisana efektom stada. Tarot i astrologija nisu KLJUČNE TEME emisije. Zanimljivo je što u preambuli onda nisu isto tako stavili crvene pomake i kozmologiju. Dakle jedna jadna pseudo manipulacija koja se nije uspjela provući i već je propala.

Anonymous said...

Vinković ne traži da se emisija ukine. To je već smiješno. A dan onda ima 25 sati.

Idemo kronološki kako bi izgledala takva fiktivna i nebulozna konstrukcija:

DAN = 24 SATA (24 sata HTV programa)

Udovoljavanje pseudo zahtjeva peticije - uklanjanje emisije NRZ iz znanstvenog programa (neutemeljeno))

24 sata programa - 1 sat (NRZ) + 23 sata programa

Ubacivanje nove zamjenske emisije koja se traži vec godinama umjesto NRZ: "Hrvatska znanstvena dalekovidnica" na kojoj bi se snimali studenti na FER-u dok polazu ispite (moze li biti gluplji prijedlog zamjenske emisije).

23 sata programa + "hrvatska znanstvena dalekovodnica" (nova emisija) = 24 sata programa

Ostatak NRZ (dan ne traje 25 sati)

Prebacivanje NRZ u zabavni program nije jednako sa satnicom zabavnog programa jer bi se onda morale ukidati emisije u zabavnom programu.

Rezultat = ukidanje emisije NRZ

Toliko o zahtjevu pseudo znanstvenika.

Related Posts with Thumbnails