Friday, May 7, 2010

Talhotblond: (2009)

Director:
Barbara Schroeder


Evo jednog novijeg dokumentarca u kome je jako dobro objašnjeno ono na šta sam ja upozoravao kada je slučaj Rastka Poceste bio u pitanju, i ne samo taj slučaj nego i svi slični slučajevi gde se pojedinci lažno predstavljaju po internetu i tako manipulišu okolo naokolo. Još jednom ponavljam, meni stavovi tog malca al' nimalo ne smetaju, što se mene tiče mogo je da baci prijavu i da je za ukidanje Srbije, iskreno me zabole šta misli klinac od 12 godina, ali mnogi koji su komentarisali tamo, i u većem broju lupetali, nisu al' uopšte skontali poentu tog mog posta, jer meni ne smeta šta klinac prosipa, meni smeta to što je on pokušao da me prevari, kažem pokušao jer da je uspeo, da sam ja npr. pao na foru i da sam pristao da "sarađujem" sa njim i onda posle saznao preko TV-a da se radi o detetu od 12 godina, ko zna na kakvom zlu bi se sve to završilo. E sad, ne kažem ja da je malac to uradio sa nekom zlom namerom, čak naprotiv, dete se igralo pa se zaigralo, ali kao što ćete videti u ovom dokumentarcu, iz takvih igrarija na internetu može al' zaista svašta da se izrodi. Posebno taj chat je jedno neopisivo zlo, i ja ga već par godina uporno izbegavam, i to ne samo sa nepoznatim ljudima, nego i sa poznatim, jednostavno ne volim takav oblik komunikacije, po meni je to traćenje vremena. Znači pogledajte ovaj dokumentarac, mnogo je jaka priča, sa par prejakih twistova, a 90% ove drame se dešava baš u tom virtuelnom svetu, i to u chat room-u, i naravno, sve je počelo, kao i uvek, iz čiste zajebancije i dosade. Dakle, opasan crime rad, MUST SEE! (75 min)

IMDB

"This is the true story of a love triangle that takes place entirely online. Lies lead to murder in real life, as a teenage vixen (screen name 'talhotblond') lures men into her web. Revealing a shocking true crime story that shows the Internet's power to unleash our most dangerous fantasies."

"The movie details an Internet love triangle which resulted in internet homicide, in a case called the “Internet Chatroom Murder”. Thomas Montgomery, a 47-year-old married man, who pled guilty to murdering his co-worker, 22-year-old Brian Barrett. The two men were involved in a love triangle with “Jessi”, a beautiful 17 year old (screen name: talhotblond) that neither had met in person."
Download :
http://rapidshare.com/files/377712343/TallhotblondeSynced.part1.rar
http://rapidshare.com/files/377712305/TallhotblondeSynced.part2.rar
http://rapidshare.com/files/377712765/TallhotblondeSynced.part3.rar
http://rapidshare.com/files/377713833/TallhotblondeSynced.part4.rar

RS premium

Megaupload

Depositfiles

4 comments:

koneyn said...

WIRED je imao obiman članak o ovom slučaju pre tri godine (s tim što su tamo pominjali drugi nickname za devojku). Neverovatno je, prosto filmski obrt sudbine, samo čitajući sam se naježio... baš ću pogledati ovo, hvala za linkove.

HEAVY said...

Ovo mora tvoju Must See listu! Stvarno dobar dok. Obavezno za pogledati!

Nidza said...

Ovo je ludilo od price!

the saucer people said...

Talhotblond is one of the great documentaries of the last few years..it really shows the sometimes surreal and cruel aspect of the universe..on one level the entire episode is absurd, on another level it tells us things about the culture we live in that we would rather not know.

Great you posted a resynched version as the original rip that everyone else has got is really bad sound wise.

Related Posts with Thumbnails