Friday, December 17, 2010

Look At Your Game Girl


Kako si se usudio, gnjido rasrbljena, da patrijarhu Pavlu docrtaš svastiku na čelo ?! - prozvao me je povodom ove fotke svojevremeno jedan verujući čovek, naravno Srbin patriota & shit...

Evo malo da čujete kakav je Čarli kao muzičar i kantautor. Ovo je njegova, pa sigurno najjača stvar, snimljena čini mi se '67, a ispod imate i odličan cover ove genijalne pesme by Guns N' Roses koji je objavljen na njihovom albumu The Spaghetti Incident iz '93, pa procenite sami koja je verzija jača. Živeli !





Kada je '93 izašao album Spaghetti Incident sa obradom Čarlijeve pesme, Debra Tejt, inače sestra upokojene Šeron, je digla žešću frku u cilju da se album zabrani, ali i pored medijske hajke album je opstao, doduše bojkotovan od strane pojedinih distributera.

Čak i sami članovi benda su bili protiv toga da se ova pesma pojavi na albumu, neki su čak i odbili da je sviraju na snimanju, ali Axl Rose kao veliki poštovalac lika i dela čiče je bio uporan i nije ustuknuo ni milimetar. Čarliju se začudo nikako nije svidela obrada njegove pesma te je usporedio Ganse sa Beach Boysima, koji su takođe ukrali jednu njegovu pesmu, s tim što oni nisu čak ni potpisali Čarlija kao autora na omotu. Radi se o pesmi Cease to Exist, koju su Bojsi preimenovalu u Never Learn Not To Love, pa joj čak i prepravili tekst, gde je ova genijalna stvar logično skroz izgubila svoj smisao. I naravno, ova dva covera nisu jedini, postoji još brdo obrada, al' o tom potom...

A što se tiče ovih što podržavaju i brane ratne zločince a prozivaju mene da sam sektaš (što je kompliment realno), da promovišem ZLO, a sve to zbog deda Čarlija, mogu samo da im poručim da i MI konja za trku imamo, hehe :)

0 comments:

Related Posts with Thumbnails