Wednesday, December 29, 2010

Prelude to 8/8/88 Rally (Full Radio Segment)


Ljubaznošću brata Tarla, evo radijske najava za "hepening" pod nazivom Radio Werewolf/Boyd Rice/Church of Satan 8/8/88 Rally koja je išla na radio stanici "No other radio network", a pošto vidim da je nastupao i Radio Werewolf kontam da ovo 8/8/88 zapravo označava datum kada je  događaj tukovo plejs, dakle 8. avgusta 1988. u San Francisku. E sad, naravno, ovo 88 može da se tumači zna se kako, ali na drugu stranu i 8. avgust kao datum ima jako bitno značenje u tako tim krugovima, znači samo se setite šta se dogodilo 8. avgusta 1969. godine i sve će vam biti jasno.


Pored ovoga Tarl će ovih dana da digne na youtube i ceo DVD ovog zaista nesvakidašnjeg skupa, jer sa plakata gore može da se vidi da su na skupu nastupili NON sa legendarnim Boyd Rice-om, onda meni omiljeni Radio Werewolf, inače bend Nikolasa Schrecka, zatim Zeena LaVey kao tada još uvek predstavnica Satanine Crkve (Church of Satan), i bend Secret Chiefs. Na skupu je premijerno pušten i prvi igrani film o Čarliju i Familiji pod nazivom The Other Side of Madness iz 1970. godine, a koga zanima na šta to liči može ga naći na jutjubu, mada meni se iskreno nije svideo.


Naravno, ovo nije ceo program, ima tu još koja akcija, ali ja nisam uspeo da skontam ceo plakat, tako da se nadam da će brat Tarl ubrzo dići taj DVD, pa ćemo moći da uživamo u fulu, jer ipak na jednom mestu NON i Radio Werewolf, to bre nije mala stvar, a eto i prilike da konačno čujemo i Radio Werewolf uživo, znači do-ja-ja. Inače snimak traje skoro sat i po vremena, i pored par pesama navedenih bendova umesto introa, moći ćete da čujete i intervjue sa Šrekom (Nikolas Schreck), Rajsom (Boyd Rice) i Kris Forsom (Kris Force) inače likom koji trenutno, ako sam dobro izvalio, svira u dark ambient bendu Amber Asylum, mada nisam baš 100% siguran u taj podatak, tako da bi ga valjalo proveriti. Dakle, prajsles materijal na radost sviju nas koji cenimo ove ljude, njihove bendove i filozofiju.


A evo i šta kaže Tarl povodom ovog snimka, da ja ne bi sad prevodio na srpski i blamirao se bezveze :

"The full radio program leading up to the 8/8/88 rally. Includes interviews and music by Boyd Rice, Radio Werewolf, and the Secret Chiefs, as well as about a dozen other ambient and experimental bands. To skip the five song introduction skip to 21:55."

0 comments:

Related Posts with Thumbnails