Saturday, January 1, 2011

Showdown with Satanism - Bob Larson interviews Zeena and Nikolas Schreck


Runtime: 60 min

Ovo je kao neki nastavak priče iz dokumentarca/intervjua The First Family of Satanism (1990), naime, bogozaludni Hrišćanin Bob Larson ponovo poziva u goste Nikolasa i Zeenu Schreck ali ovaj put u ogromnu salu prepunu svoje hrišćanske publike, i tu logično započinje ultimativni karambol, s tim što mora da napomenem da su se ovde Nikolas i Zeena, inače ćerka čuvenog Antona LaVeya, već poodavno odrekli Satanine Crkve zbog neslaganja oko njihove zapravo ateističke filozofije i fensi fazona koji je LaVey forsirao od starta, tako da je ovo kontam snimano tamo negde polovinom 90-ih. Dakle, jako, jako zanimljiv i edukativan materijal, gde Šrek objašnjava razliku između right i left-hand path religija, a Zeena govori i o tome kako njihova organizacija Temple of Set nikako nije posvećena Satani već egipatskom bogu Setu, praiskonskom Princu Tame.


Između ostalog govore i o Čarliju, Werewolf Orderu, o razlozima razlaza LaVeya i Michael A. Aquinoa, osnivača Temple of Set, pa onda o iluziji da su svi ljudi rođeni jednaki, o Isusu kao otpadniku, zatim kako ne postoje takva mesta kao što su raj i pakao, kako obrnuti krst nema ama baš nikakvo značenje za prave Sataniste, a Zeena svedoči i kako je ona bila prva beba u svetu koja je "krštena" po satanističkom obredu.  Na kraju Bob dozvoljava i Hrišćanima iz publike da postave po koje pitanje. I ovo je zaista genijalno, jer Zeena i Nikolas se savršeno nadopunjuju, bukvalno kao da su jedan um, uostalom oni su i supružnici, i naravno Zeena je prelepa ko i uvek, obožavam je. Eh, da mi je jedna tako jaka žena sa stavom, pa bre čuda bi napravio, al' bez zajebancije.



IMPORTANT NOTIFICATION: Zeena and Nikolas rejected laveyan satanism almost a quarter CENTURY ago...

"Bob Larson confronts Satanism's First Family of black magic, Nikolas Schreck and Zeena Schreck. Their philosophy of the occult with shock you as they explain their devotion to Set, the ancient Egyptian Lord of Darkness. This video is an inside look at the most dangerous form of Satanism in America, the threat to the church and our children. Your faith will be challenged and strengthened when you see first-hand what Satanists really believe and why they reject Christ."


1 comments:

Siobhán said...

Još samo kada bi Bob ućutao na par minuta... :) Čovek ima talenat da prekida ljude u pola rečenice. :D Šalu na stranu, hrišćanka sam, ali nisam onaj "militantni" tip... Više sam u "live and let live" priči. A moram priznati da su Zeena i Nikolas interesantni likovi. :)

Related Posts with Thumbnails