Monday, July 6, 2009

Bowling for Columbine (2002)

Director:
Michael Moore


Skroz sam zapostavio Majkla Mura, pa kad je već tema kult oružija i ta masovna ubistva po školama i fakultetima, evo dokumentarca koji će biti kao neki uvod za priču o Columbine High masakru. Naravno ovaj dok. smo verovatno svi gledali, odličan je, meni ubedljivo najbolji Murov, ali i tema je takva. Treba napomenuti da je dobio i Oskara između ostalih nagrada, i da je ovo jedan od najgledanijih dokumentaraca ikada, pa zato ako ste kojim slučajem propustili da pogledate evo prilike, a ovih dana ću da ispovrnem još barem 2 dokumentarca koji se bave isključivo Columbine incidentom. Naravno, da bi se skroz ušlo u priču ne bi bilo loše pročitati i nešto opširnije na netu, što ću ja upravo sad da uradim, znači valja se totalno saživeti sa tim momcima, posmatrati to iz više perspektiva, ne samo iz jedne, biti otvorenog uma, jer jedino tako može da se vidi šira slika, a tu je i Google Earth koji je odličan za ovakve akcije, jer može da vam dočara donekle te lokacije, znači, poenta je istripovati se maksimalno radi potpunog ugođaja. (120 min)

IMDB

"The United States of America is notorious for its astronomical number of people killed by firearms for a developed nation without a civil war. With his signature sense of angry humor, activist filmmaker Michael Moore sets out to explore the roots of this bloodshed. In doing so, he learns that the conventional answers of easy availability of guns, violent national history, violent entertainment and even poverty are inadequate to explain this violence when other cultures share those same factors without the equivalent carnage. In order to arrive at a possible explanation, Michael Moore takes on a deeper examination of America's culture of fear, bigotry and violence in a nation with widespread gun ownership. Furthermore, he seeks to investigate and confront the powerful elite political and corporate interests fanning this culture for their own unscrupulous gain."


7 comments:

son of man said...

Bowling for Columbine (2002) - new MU single link !

djura11 said...

Skinuo sam preko jdownloadera ali izbacuje grešku.
Možda je do mene ali evo drugih MU linkova...

http://www.megaupload.com/?d=T7H6J604
http://www.megaupload.com/?d=T3F72L4C
http://www.megaupload.com/?d=2BC61UYW

Password: OS!R!S

son of man said...

Uvek kad imaš CRC problem pri raspakivanju a ti ovako čini :

Klikni desnim klikom na prvi fajl pa EXTRACT FILE a zatim štikliraj opciju KEEP BROKEN FILES, te stisni OK. I dalje ce ti prijavljivati CRC greške, ali ne mari, film ce biti regularno raspakovan u folderu.

djura11 said...

Da, da, znam za to ali ovde nije bio rar fajl u pitanju pa nije imalo šta da se raspakuje...kada se pusti film, krene normalno ali posle par sekundi stane, već sam zaboravio kakvo obaveštenje je izašlo...ali sa ovim mojim linkovima nije bilo problema.

son of man said...

Sad ću da skinem ovaj moj singl link pa ako ne valja promeniću linkove.

son of man said...

U pravu si, ovo je skroz izbagovana verzija, skinuću sa ovih tvojih linkova pa ću napraviti 1 fajl.

son of man said...

Bowling for Columbine (2002) - new MU single link !

Related Posts with Thumbnails