Saturday, July 18, 2009

Deranged Killers - Son of Sam

David Berkowitz poznatiji kao Son of Sam je od jula '76 do avgusta '77 širio teror po NYC ubijajući mlade parove u parkiranim kolima po Queensu i Brooklynu, e sad da ja ne bi prepričavao šta se tu sve tačno dešavalo, to imate u dokumentarcu, a siguran sam da je većina gledala i Spajk Lijev Summer of Sam, a poneki su se bogme unesrećili i sa Son Of Sam verzijom Ulija Lomela iz prošle godine, o čemu sam već pisao, tako da bi' se ovaj put osvrnuo samo na detalje sa suđenja tj. na odbranu, naime advokat odbrane je pokušao da dokaže da Berkowitz boluje od paranoidne shizofrenije i da je samim tim LEGALLY INSANE, što bi značilo da ne ide u zatvor no u bolnicu za criminally insane, i tu su iznete neke skroz zanimljive tvrdnje, kao npr. da su Dejvida proganjali komšijski psi za koje je bio uveren da su demoni, i koji su mu govorili da mora da ubija da bi zadovoljio njihovu žeđ za krvlju. Gazda crnog labradora pored koga je Berkowitz stanovao za vreme ubistava se zvao Sam Carr, tako da je Berkovitz u pismima koje je slao policiji i novinarima, sam sebi nadenuo taj čuveni nadimak Son of Sam. Tu se pojavljuje i stanoviti General Jack Cosmo, gospodar svih tih demona u obiliku pasa, a to je zapravo bio prethodni Berkowitzev komšija koji je takođe imao psa koji je noćima mučio Berkowitza, jer umesto laveža Berkowitz je navodno čuo glasove koji su mu naređivali da ubija. Naravno, kako to obično biva, Berkowitz je proglašen legally SANE i osudjen je na 365 godina robije. E sad, ja zaista ne bih ulazio u procenu njegove bolesti, samo ću navesti deo iz pisma koje je Dejvid poslao svom ocu 1975. godine, a zatim i deo o paranoidnoj shizofreniji (schizophrenia paranoides) iz knjige Srboljuba Stojiljkovića "Psihijatrija sa medicinskom psihologijom", pa nek' svako tumači kako mu volja.

"It's cold and gloomy here in New York, but that's okay because the weather fits my mood -- gloomy. Dad, the world is getting dark now. I can feel it more and more. The people, they are developing a hatred for me. You wouldn't believe how much some people hate me. Many of them want to kill me. I don't even know these people, but still they hate me. Most of them are young. I walk down the street and they spit and kick at me. The girls call me ugly and they bother me the most. The guys just laugh. Anyhow, things will soon change for the better."

"Osnovna karakteristika ove psihoze jeste postojanje polimorfnih sumanutih ideja odnosa i proganjanja koje su praćene raznovrsnim oblicima halucinacija, najčešće akustičkih i cenestetičkih. Bolesnici imaju utisak da im je život ugrožen, da ih vlasti prate, da se svuda o njima govori, da se u novinama o njima piše, istina, diskretno, da ne bi svi razumeli, da se u radio-emisijama o njima govori, da se njihovi neprijatelji svim silama trude da ih unište, da okolina na njih ima uticaja, da ih neko hipnotiše, javno kompromituje; smeju im se u lice, prolaznici se došaptavaju o njima, dakle - postoji organizovana zavera protiv njih."

I još malo trivije za kraj, Berkowitz je u godinama koje su prethodile ubistvima podmetnuo tačno 1488 požara, a ta cifra je potvrđena jer je vodio dnevnik gde je svaku svoju piromansku akciju pribeležio. Danas Berkowitz ima 56 godina, preobratio se u hrišćanstvo, kaje se za učinjena dela i sve što ide uz to, i iako je pre par godina dobio pravo na pomilovanje vrlo dobro zna da ga nikada neće pustiti na slobodu.

The arrest of serial killer David Berkowitz in the summer of 1977 marked the end of a year-long rampage that left six people dead and several wounded in New York City. This real-life documentary thriller traces the parallel stories of Berkowitz, as well as the dedicated New York City detectives who worked day and night to capture the serial killer. The use of dramatically produced re-enactments, an original interview with David Berkowitz as well as actual news footage of the shocking events gives the viewer a chillinginsight into how one of the most brutal killers in American history was brought to justice.


DOWNLOAD :
http://rapidshare.com/files/226172096/Deranged.Killers.Son.Of.Sam.PDTV.XViD-SomeTV.part1.rar
http://rapidshare.com/files/226174708/Deranged.Killers.Son.Of.Sam.PDTV.XViD-SomeTV.part2.rar
http://rapidshare.com/files/226177249/Deranged.Killers.Son.Of.Sam.PDTV.XViD-SomeTV.part3.rar
http://rapidshare.com/files/226179748/Deranged.Killers.Son.Of.Sam.PDTV.XViD-SomeTV.part4.rar

3 comments:

Anonymous said...

Jel ovaj ima prevod? Ima li i jedan od ovih dokumentaraca o serijskim ubicama prevod? Jbg. znam da sam seljačina što ne zna engleski, ali bio bih zahvalan ako ima išta... Pozz.

son of man said...

Nema jbga, niko to ne prevodi. Nego bre, nikad nije kasno naučiti engleski, to bre lak jezik, i u principu sad kad bi gledo nešto bez prevoda, pa sigurno bi pola reči bi znao, zar ne ?

Heksa said...

Skoro ceo serijal je baš razumljiv osim nekih delova, za laike na polju slušnosti inglish-a. I to onaj Dr. Stone tumači moždane funkcije psihopata i serijskih ubica.

Related Posts with Thumbnails