Sunday, July 5, 2009

Deranged Killers - Charles Whitman

Incident koji je zauvek promenio Ameriku. 1. avgusta 1966. 25-ogodišnji mladić Charles Whitman ispentrao se na univerzitetski toranj u Austinu (Teksas), tu se zabarakadirao, i počeo da puca iz snajpera na studente i slučajne prolaznike. Kao bivši marinac, bio je jako precizan na strelištu, čak mnogo precizniji na pokretnim metama, tako da je za 97 minuta koliko je trajala pucnjava, uspeo da ubije 14 osoba, a da rani 41. Pre polaska na ovo krvavo hodočašće ubio je prvo svoju majku a zatim i suprugu. Ovaj Discovery dokumentarac iz serijala Deranged Killers odgovara na pitanje šta je to nagnalo naizgled normalnog mladića da počini ovakav, u to doba nezamisliv zločin, jer ipak je to bila '66 godina, kada su Columbine, Virginia Tech i uopšte masakri tog tipa bili nepoznanica, i može da se kaže da je Whitman čak bio i MASS MURDER pionir u neku ruku. Pored ovog filma, na ovu temu valja pročitati i relevantan tekst na TRU TV-u, jer to je jedini sajt za koji mogu sa sigurnošću da tvrdim da su svi podaci tačni, za razliku od npr. wikipedie gde ume da se potkrade greška vrlo često. (45 min)


http://www.trutv.com/library/crime/notorious_murders/mass/whitman/index_1.html

Following what was, at the time, the worst mass murder in US history, investigators pore over the evidence, attempting to uncover clues as to how and why it happened. What they learn about Charles Joseph Whitman will become a template for future law enforcement prevention and investigation of such crimes. At twelve years old, Whitman was the youngest Eagle Scout in America. He was an altar boy and the pitcher on his Catholic school's baseball team. To everyone, Charles Joseph Whitman seemed like the quintessential ‘All American Boy’. But on August 1, 1966, at the age of twenty-five, one day after he'd brutally murdered his mother and wife, Whitman carried a small arsenal of high-powered weapons and 700 rounds of ammunition to the top of the University of Texas clock tower. For 97 minutes, he shot at the students, teachers and bystanders below, wounding 31 and killing 14.


DOWNLOAD :
http://rapidshare.com/files/226162210/Deranged.Killers.Charles.Withman.PDTV.XViD-SomeTV.part1.rar
http://rapidshare.com/files/226165208/Deranged.Killers.Charles.Withman.PDTV.XViD-SomeTV.part2.rar
http://rapidshare.com/files/226167844/Deranged.Killers.Charles.Withman.PDTV.XViD-SomeTV.part3.rar
http://rapidshare.com/files/226170659/Deranged.Killers.Charles.Withman.PDTV.XViD-SomeTV.part4.rar

2 comments:

Đorđe Kalijadis said...

Mislim da sam gledao igrani film na ovu temu. Nisam siguran, ali mislim da je Kurt Rasel igrao glavnu ulogu. Osim toga, mislim da je ovaj psiho bio inspiracija Milijusu kada je pisao scenario za prvi deo Prljavog Harija- Škorpion ubija.

son of man said...

Da, da, definitivno Prljavi Hari, a ima i igrani film TARGET iz '68 gde je skroz pokupljen fazon odavle, samo je ubica povratnik iz vijetnamskog rata. Što se tiče Kurt Rasela, baš ću da pogledam po imdb-u dal' ima nešto.

Related Posts with Thumbnails