Saturday, October 24, 2009

Dream Deceivers: The Story Behind James Vance vs. Judas Priest (1992)

Director:
David Van Taylor


E ovo je stvarno kult, i to bez zajebancije, znači za sve fanove Judas Priesta, dokumentarac o notorious skandalu kada su se dva klinca navodno pod uticajem muzike Judasa a posebno pesme Dreamer Deceiver sa albuma "Sad Wings of Destiny" iz '76, dogovorili da izvrše samoubistvo. Pucali su sebi sačmarom u glavu, prvo jedan pa drugi, ali je ovaj drugi momak ipak uspeo da preživi, s'tim što je ostao i bukvalno bez lica, znači surova jedna scena, videćete na šta to liči. Uglavnom, njihovi roditelji su odlučili da pokrenu tužbu protiv Judas Priesta sa namerom da dokažu kako je pesma Dreamer Deceiver svojim skrivenim porukama potakla njihove sinove na samoubistvo. Naravno, tu nastaje farsa od suđenja, gde se išlo čak dotle da je Rob Halford kao svedok morao da peva sporne delove pesme, i da odgovara na pitanja poput : "Da li je to -Yah- na kraju strofe zaista samo izdah ili se tu krije neka skrivena poruka?". Dakle globalno ludilo na lokalnom nivou. Još mora da napomenem da je Judase svakoga dana pred ulazom u sud čekala masa fanova, sa sve "češkim" brčićima i celim onim najgotivnijim fazonom iz 80-ih, kad je METAL bio zaista THE LAW. I da, ono što mi je baš zapalo za oko, i povodom čega sam se dobro ismejao, je detalj kada se par fanova Judasa skupi posle suđenja kod jednoga na gajbi, i jedan klinac baca izvalu, nešto iz fazona kao jbte toliko ima tih bendova koji pevaju o samoubistvima a oni su našli da cimaju naš Judas Priest, i onda vadi komad 'artije i kreće da čita tekst "Suicidal Failure" od Suicidal Tendenciesa kao primer. Znači samo što ne ispustih dušu, al' neću baš sve da otkrivam šta su omladinci tu još izvaljivali, da ne kvarim ugođaj. Dakle, potrudite se ako je ikako moguće da pogledate film, jer traje samo sat vremena, znači ne mož' da škodi a zabava je zagarantovana, iako je povod za dokumentarac više nego tragičan. I za kraj da napomenem da je upravo ovaj slučaj direktno uticao na izglasavanje "Parental Advisory: Explicit Content" zakona. Aj' sad : brejkin d lo, brejkin d looo! (60 min)

http://www.imdb.com/title/tt0104140/

"Just before Christmas 1985, James Vance and Ray Belknap shot themselves with a 12-gauge shotgun. Their families blamed heavy metal band Judas Priest, claiming a recorded subliminal command "Do It" had mesmerized their sons."

Dreamer Deceiver

Standing by my window, breathing summer breeze
Saw a figure floating, 'neath the willow tree
Asked us if we were happy, we said we didn't know
Took us by the hands and up we go

We followed the dreamer through the purple hazy clouds
He could control our sense of time
We thought we were lost but no matter how we tried
Everyone was in peace of mind

We felt the sensations drift inside our frames
Finding complete contentment there
And all the tensions that hurt us in the past
Just seemed to vanish in thin air

He said in the cosmos is a single sonic sound
That is vibrating constantly
And if we could grip and hold on to the note
We would see our minds were free...oh they're free

We are lost above
Floating way up high
If you think you can find a way
You can surely try



Download :
http://rapidshare.com/files/296455103/Dream_Deceivers__1992__tvrip.xvid.part1.rar
http://rapidshare.com/files/296455105/Dream_Deceivers__1992__tvrip.xvid.part2.rar
http://rapidshare.com/files/296568490/Dream_Deceivers__1992__tvrip.xvid.part3.rar
http://rapidshare.com/files/296568492/Dream_Deceivers__1992__tvrip.xvid.part4.rar
http://rapidshare.com/files/296646256/Dream_Deceivers__1992__tvrip.xvid.part5.rar
http://rapidshare.com/files/296646261/Dream_Deceivers__1992__tvrip.xvid.part6.rar
http://rapidshare.com/files/296669476/Dream_Deceivers__1992__tvrip.xvid.part7.rar


Pass : abraxas365

5 comments:

TripAtBrain said...

Kako moze neko u helankama da im bude tako strasan?:)))

son of man said...

Hehe, pa kolko sam ja skonto nisu strasni ti u helankama, nego ta jedna zesce zajebana pesma koja ocigledno navodi mladez na samoubistvo. hahaha, zlo vaistinu! :))

TripAtBrain said...

AL ono,to je onda bilo strah,satanizam...A danas kad pogledas,to su likovi u helankama,pevaju kao da su im odsechena jaja:))).Meni to smesno.Pa i ti textovi,smehoteka:)

Anonymous said...

The problem with these teens and other people that listen to any kind of music is that most are truly lost. They are lost and void of any relatioship with God and The Christ. This allow the Devil to control their minds thru the use of druds and alcohol, and the result is death and the like. People, find Christ and follow Christ. He is our, your, my only hope and it free and ready for you this minute. If you want it pray this simple prayer with me, Lord Jusus, Father God Forgive me, Lord fargive every sinI have commited against You. Lord wash me by You blood and cleanse me from my sins, Lord fill me with You Holy Spirit, Lord make me a new creature, make me brand new, give me a fresh star and lead me and guide me to do the right things in my life, Lord by the power of Your Holy Spirit, use my life to bless others and lead them to a new life in Yoy also. Lord I thank You for saving me now, KEEP ME AND USE ME IN JESUS MIGHT NAME I PRAY , Amen

John Reynolds said...

Uuuu, Sindžo, počeli propovednici da ti dolaze! Najebo si, tebra. Eto šta se događa kad promovišeš dru(i)ds and alcohol. Mada, kad bolje razmislim, nisi imao mnogo dokumentaraca o druidima...

Related Posts with Thumbnails