Thursday, September 23, 2010

Fetishes (1996)

Director:
Nick Broomfield

Konačno naleteh na još jedan film genijalnog Nicka Broomfielda, inače autora surovih mystery dokumentaraca Kurt & Courtney (1998), Biggie and Tupac (2002) i sigurno najboljeg, Aileen: Life and Death of a Serial Killer (2003), koji se uostalom nalazi i na mojoj 'best of' listi. Nick nas ovaj put vodi u svet fetišizma, u jednu fensi agenciju na Menhetnu koja za 175 dolara po satu pruža sve vrste bondage i S&M usluga.

Tu upoznajemo glavnu 'gospodaricu', zatim njene iskusne pomoćnice, i naravno šaroliku klijentelu tj. 'robove', te nam neki od njih pričaju kako oni doživljavaju čitavu tu stvar sa fetišizmom, naravno svako iz svog specifičnog ugla. Da se sve ne bi završilo na pukoj priči, 'gospodarice' nam demonstriraju nad klijentima sve te akcijice, jer nekom je fetiš npr. gumeno odelo i guma uopšte, nekom crna koža, a neki najviše vole fizičko kažnjavanja, dakle bičevanje, ponižavanje i sve tome slično, pa tako ima i prajsles scena kad 'gospodarica' trese pepeo cigarete svom 'robu' u usta. Dalje, ovde su prikazane sve vrste otvorenog mazohizma, onda nekakvog rvanja, gde je ljudima navodno fetiš da se porvu sa 'gospodaricama', dakle jako neobično, i naravno čuveni infantilizam gde goli klijenti obučeni samo u pelene, izigravaju bebe koje puze unaokolo, znači mnogo jak trip za gledanje.

E sad, ovo možda nekom zvuči i skroz bolesno, ali verujte mi to nije baš tako kako na prvi pogled izgleda, jer realna razlika između nas i ovakvih ljudi je samo u tome da oni imaju dovoljno para da ostvare sve svoje tripove i fantazije, jer to možda na početku krene i samo sa bičevanjem od strane prelepe devojke, a vremenom se pretvori u totalno prepuštanje toj osobi, u full power trip, jer cela ova priča i jeste vezana za kontrolu i moć, doduše klijent ima pravo da u svakom trenutku izgovori šifru, ukoliko 'gospodarica' malo pretera, ili ako bol postane neprijatan. I vaistinu je tako, neko se loži na dominaciju nad ženom u krevetu, a neko više voli da žena dominira, neko voli grub seks, a neko drugi da budu grubi prema njemu, i ja sam ubeđen da provereno, ma 100% ima neka fora sa tim bičevanjem, jer ko i malo zna o nanošenju boli, upoznat je sa činjenicom da se čovek posle izuzetno jakog bola oseća nekako skroz smireno, čak blaženo, spokojno, uostalom imao sam prilike to da osetim i na svojoj koži kada sam jedared dobio dobrane batine. Znači, taj adrenalin koji je bukvalno kuljao u meni je potisnuo sve druge negativne emocije, jer upravo to je glavna odbrambena uloga organizma, da kada je telo u opasnosti da luči hemiju koja anulira taj osećaj straha, umanjuje bol i jednostavno smiruje čoveka.

I posle skoro svake tuče ili prebijanja od strane policije u svom kratkom životu, ja sam se osećao skroz nekako HIGH, ko na speedu ili koki, i jedini problem u tome je što kada adrenalin iščili iz tela, kada se potroše sve zalihe, tek onda počinješ da osećaš onu pravu bol, te konačno uspevaš da sagledaš realno šta ti se zapravo dogodilo, šta ti je slomljeno ako je slomljeno, gde si rasečeni a gde ima hematoma i slično. Tako da je taj pain fazon zapravo jedna vrsta prirodnog gudranja po meni, gde vi veštački proizvodite u telu određenu hemiju kao što je adrenalin, dopamin i seratonin. I to vam je u principu to, dakle obavezno pogledajte film, ako ni zbog čega a ono barem informativno, jer nikako ne valja živeti u mraku i ne znati šta se dešava npr. možda baš u stanu do vašeg. (87 min)

IMDB"Fetishes is a 1996 documentary by Nick Broomfield filmed at Pandora's Box, one of New York City's most luxurious SM/fetish parlours. The film contains interviews with professional dominatrices and their clients including the New York filmmaker Maria Beatty. The documentary opens with black and white footage from an Irving Klaw film depicting models, including Bettie Page, wearing fetish attire. Nick Broomfield and his film crew then arrive at Pandora's Box on Manhattan's Fifth Avenue and are given a tour of the facility by Mistress Raven, including the dungeon and the medical room. The rest of the documentary consists of the following eight chapters:

* Slaves
* Mistresses
* Rubber fetish
* Wrestling fetish
* Corporal punishment
* Masochism
* Infantilism
* Socio-political fetishes

The film was produced in the United Kingdom and was originally made for HBO. It was released in the United States on DVD, and more recently as part of Nick Broomfield's 'Documenting Icons' box set. A full, uncut version with additional archive material is also available in the UK."

3 comments:

Jorge A. Trejos I. said...

Hey your work fast, bro..... hail you!!!!

son of man said...

Fetishes (1996) - new MU link !

son of man said...

Fetishes (1996) - NEW SINGLE RS LINK!

Related Posts with Thumbnails