Friday, December 24, 2010

The Columbine Massacre: In the Killer's Minds (2007)


Najbolji dokumentarac o Columbine incidentu do sad. Napad na školu i masakr koji je usledio ovde nisu glavna priča već dešavanja mesecima unazad i ono što je najzanimljivije, ličnosti Erika i Dilana koji su počinili ovaj ultimativni akt. Pošto sam već dosta toga napisao na ovu temu povodom dokumentaraca The Final Report: Columbine i Columbine Understanding Why,  ovde ću se samo osvrnuti na razlike između  Dilana Klebolda i Erika Harisa, čija je fuzija dovela do smrtonosne kombinacije koja je 20. aprila 1999. konačno eksplodirala. Naime, Dilan je bio depresivan tip ličnosti, lečio se od depresije, i uvidom u njegov dnevnik može da se vidi kolko je loše mislio o sebi, kalko se osećao inferiorno, iz čega je usledila mržnja prema svetu oko sebe, dok je Erik na drugu stranu bio realni psihopata, isto tako ogorčen ali ne u smislu da je imao suicidalne ideje kao Dilan, već upravo obrnuto, tripovao je da je bolji od svih ostalih, da su svi ostali glupi i da samim tim nisu zaslužili da žive, a  ono što se dešavalo u Columbine High školi, to što su njih dvojica bili na samom dnu društvene lestvice, i samim time odbačeni pa čak i maltretirani, samo je dolilo ulje na vatru tako da su svoju mržnju fokusirali upravo na školu a ne neku drugu ustanovu ili osobe. Čak su napravili i listu od 100-tinak učenika koje treba poštedeti, i da su im te ručno pravljene bombe eksplodirale kako su planirali bilo bi daleko, daleko više žrtava.


Ovde ćete imati prilike vidite i njihove home video snimke, ali i trash filmove u kojima njih dvojica glume zaštitnike zlostavljanih učenika, gde ubijaju ozloglašene školske bulije, a čak je deo filma snimljen i u samoj školi gde oni hodaju odeveni potpuno isto kao i 20. aprila, dakle oni čuveni Šok Koridor trench-coats, kačketi, i sve što ide uz to. Uglavnom, po mom mišljenju death toll od 15-ak ljudi plus njih dvoje koji su na kraju izvršili samoubistvo je jako loše odrađen posao za tol'ku školu, a posebno ako znamo kakav je bio prvobitni plan, dakle bez 50 žrtava sve ostalo je smešno a imali su toliko municije i bombi da bez 100 komada nisu trebali da odustaju, jer dok je Amerika tog aprila rokala po Srbiji, Dilan i Erik su rokali po srcu Amerike, tako da sam iskreno nezadovoljan učinkom, ali moram da im oprostim kao mladima i neiskusnima, jer ipak su to radili iz najboljih namera, i da su te 2 bombe u kafeteriji eksplodirale na vreme, te preživeli učenici krenuli da begaju ka izlazu, gde su ih ovi čekali naoružani do zuba, sada bi mi drugu priču pričali, znači malo im je falilo, ali to je uvek tako, vazda nešto zaškripi, i jedini koji je do kraja izvršio svoju akciju je Timothy McVeigh, mada je i njegov plan delimično pukao kada su ga uhvatili na najgluplji mogući način, i to me jako-jako nervira, ej bre, digneš federalnu zgradu u vazduh a onda te navata saobraćajac. Da zaključim, najtopije preporučujem ovaj dokumentarac, jer i da ste preskočili prethodna dva nije neka šteta, ovaj završava pos'o.


"It was in april 20th, 1999, at a Colorado high school. Two apparently quite harmless students, Eric Harris and Dylan Klebold, arrived at the school armed to the teeth and proceeded to butcher 15 of their fellow students, wounding dozens of others before both commit suicide. The state of Colorado and the entire world were stunned and shocked…Since then, the Colorado police has published previously unseen documents and an exclusive report on the massacre (900 pages of personal diaries, school work, drawings, music, computer files…). This documentary, like a police investigation, follows the adolescent murderers' suicide mission week by week, examining the most crucial and alarming events of the months preceding the drama and to which no one paid any attention. The case will be revisited through the unique and exclusive testimony of the killers' parent's lawyer, their friends and teachers, and victims families. How did they end up at that bleak and tragic point in their lives? Could it have been foreseen? What conclusions have been drawn by the psychiatrists and police officers who have investigated the case and studied Harris' and Klebold's private writings? Everything we previously knew about this affair is false. But the truth could be even more chilling than the myth… In the United States today, there are hundreds of websites devoted to these young killers, and thousands of young Americans see them as veritable cult figures."




Watch it on-line

Download :
http://www.megaupload.com/?d=9GNZHQ68
http://www.megaupload.com/?d=YFQAIFO1

http://rapidshare.com/files/438697025/MColumb.part1.rar
http://rapidshare.com/files/438696952/MColumb.part2.rar

2 comments:

Dejan Ognjanovic said...

bravo, sine, srbine. TAKO se to radi:
"jer dok je Amerika tog aprila rokala po Srbiji, Dilan i Erik su rokali po srcu Amerike, tako da sam iskreno nezadovoljan učinkom, ali moram da im oprostim kao mladima i neiskusnima, jer ipak su to radili iz najboljih namera"!!! :)
ovo će da se skine i pogleda asap!

Anonymous said...

Moze li reupload?

Related Posts with Thumbnails