Monday, July 27, 2009

A2 (2001)

Director:
Tatsuya Mori

Isti fazon kao i prvi deo (A), samo što je ovde malo opuštenija atmosfera, mnogo više ljudi je uključeno u priču, ne samo Araki. Radnja se dešava '98 i '99 i prati članove Auma koji su konačno odlučili da se izvine za počinjeni zločin, zvanično menjaju ime u Aleph i odriču se kontraverznog dela svoje filozofije. Ali retko ko im zaista veruje da su se promenili, tako da su protesti svakodnevni u svim gradovima gde ih ima, i lokalno stanovništvo želi da ih protera. Neki su u tome agresivniji kao npr. japanski nacionalisti u Yokohami, a neki su ih i zavoleli u međuvremenu po manjim mestima.

Isto kao i u prethodnom filmu Mori jedini ima pravo da sa kamerom uđe svuda gde i oni, jer policija ih obezbeđuje od gnevnih građana. Uveden je i poseban zakon pod nazivom Anti-Aum, gde se njihove prostorije i hramovi stavljaju pod nadzor 24 časa. Oni se bune zbog toga, drže konferencije za štampu, svuda gde se pojave medijska je frka, protesti, uglavnom ovaj film govori o njihovim naporima da pokažu javnosti kako samo žele da ih se ostavi da u miru praktikuju svoju religiju, ali im to nikako ne polazi za rukom jer se japansko društvo dosta promenilo za tih par godina, i to baš zbog Aumovog terorističkog napada u Tokijskom metrou iz '95. (131 min)

http://www.imdb.com/title/tt0318960/

"The captivating story of the notorious Aum Shinrikyo cult continues in director Tatsuya Mori's fascinating follow-up to the 1998 documentary A. In 1995 Aum leader Shoko Asahara went to trial for his role in the 1995 poison gas attack on the Tokyo subways, but even as he languished behind bars his followers continued to maintain their extreme beliefs and doctrines. In the years that followed a name change and a new leader found the Aum cult attempting to distance themselves from the horrors of the past, though harsh criticism and constant attacks from the media, the authorities, and everyday citizens made the prospect of lying low increasingly difficult. In addition to broadening his scope to get a better understanding of Aum's inner workings, director Mori's sequel also provides remarkable insight into the more unseemly aspects of modern day Japan."


DOWNLOAD :
http://www.megaupload.com/?d=RGPWZLAI
http://www.megaupload.com/?d=BTVR1WMG

2 comments:

the saucer people said...

Just letting you know the RS links for the follow up Aum Shinrikyo documentary A2 are dead...you fix one set of links and more die! it is an endless and often thankless task and I just want to say, I appreciate all your hard work.

The Megaupload single links are great by the way..with Jdownloader they work really well for reconnecting if the download is interrupted (plus you can watch a preview online if you are not sure about the film!) and of course its one link!

son of man said...

A2 (2001) - new MU link added!

Related Posts with Thumbnails