Monday, July 16, 2018

Četvrta dimenzija, Rudolf Steiner, kroz vreme i prostor


Svojevremeno, tamo 2007. svaku noć sam uporno sanjao jedan te isti zbunjujući san gde sam levitirao kroz prostor nekakve ogromne hale ali okrenut skroz naopačke (upside down), dakle podizala me neka sila sa zemlje i okretala naglavačke te dizala skroz gore ka tavanici na npr. 100-200 metara, nisam baš siguran jbga. Taj osećaj je za mene tad bio veoma zastrašujuć, jer em imam užasan strah od visine (fobiju) em je to iskustvo delovalo isuviše stvarno za jedan san. I to se tako ponavljalo jedno mesec dana svaku noć, a ja se svaki dan molio da prestane. Sa ove pozicije, danas kada znam šta je astralna projekcija, šta su živi snovi a šta lucidni, ja sam prinuđen da se zapitam dal' je to bio samo san ili sam možda ne svojom voljom posetio u nauci još nedokazanu četvrtu dimenziju (Rudolf Steiner, svest stvara realnost), u kojoj su sve stvari navodno postavljene naglavce, kako brojevi tako i rečenice pa i sam čovek hoda s nogama nagore, okrenut naglavačke (The Hanged Man - tarot karta, hehe al' sam istripovo), novo se sjedinjuje sa starim te postaju jedno, ništa se ne rađa al' onda ipak ostari (Pikasov "kubizam"). Ta priča me navela na pomisao da možda kod ovih gistro "satanista" ti njihovi obredi unatraške nisu samo puko ruganje hrišćanstvu već nešto mnogo dublje, ali ko će ga znati jbga. Iskreno, ne volim te black sataniste (al' su mi svakako zanimljivi), ali ima satanista i satanista, ako me kapirate. Ko želi razumeće na keca ovaj moj stav, da ne smaram sad, sve je Crystal...Meth (Nacht?) jasno.


Takođe, 2013. godine kada sam držao promociju knjige u Sremskoj Mitrovici, izvrćući ispred sebe jednu knjigu naopako a drugu normalno, pokušavajući tako da posetiocima pošaljem subliminalnu poruku o Abraxasu (koko sam bio lud ahahaha), i pričajući jedno pola sata i jače, javila se jedna osoba iz publike koja je primetila i pitala zašto svuda guram to "naglavce". Nisam znao o čemu ona to priča, nisam pojma imao šta sam zapravo nesvesno/podsvesno činio. I tako, većina stvari u mom patetičnom životu ("pathetic lives, every second someone dies") je okrenuta naopačke, a četvrta dimenzija samo prži li prži, iako ne mogu da je percipiram ni u najavi. Lice mi na potiljku, hodam unatraške po plafonu, sunce sija odozdole, "iznad" mene samo tama, brojevi su unatraške kao i rečenice pa i reči. Znači, jedan opšti haos što bi prosečan čitalac mogao da zaključi na prvu loptu, jer sve ima svoj "odraz" u ogledalu u četrvtoj dimenziji.

I pored svega toga nikada u životu se nisam ložio na obrnute krstove i tako tu simboliku, osim kad sam ko klinac u osnovnoj slušao par sumnjivih metal bendova al' to je jako kratko trajalo. Naravno da lažem, nastavio sam da slušam neke od tih majstora i dan danas, posebno Morbid Angel "Blessed are the Sick" album.


Inače, danas mi skroz simpatično kad vidim svuda po netu izvrnute krstače jer znam da u 96% slučajeva ne predstavljaju nekakav "pravi" satanizam već više "satanizam" zasnovan na učenju Antona LaVeya koji je zapravo bio hardkor ateista i zajebant, te koristeći tu naopaku ikonografiju plasirao svoju anti-hrišćansku priču i tako skroz zaposeo umove fanatičnih hrišćana po Sjedinjenim Državama a koji su početkom 80-ih upali u žešću paranoju zbog svega toga, potaknutu naravno od Reganove ekipe, te je došlo do čuvenog "satanic panic" sindroma, gde je na svim medijima plasirana priča o nekakvim satanistima i kako oni u svojim obredima žrtvuju čak i decu, i razne druge užase čine. Naravno, sirotinja raja je popušila to na keca i lov na vještice je mogao da otpočne. Sreća (?!) pa niko nije ubijen tih godina i spaljen na lomači ili takvo nešto, ali mnogi su nastradali u vidu batina, ko kod nas kad bi sad AV izašao i u dnevniku jasno poručio svima da treba da se konačno obračunamo sa verskim sektama jer su one najveći neprijatelji pravoslavlja i svega što je srpsko. Pa brte nastao bi realni chaos, zar ne? Jer ovi su toliko napaljeni sad i ima ih baš previše da ta masa ne bi mogla tako lako da se obuzda.

No tema je bila četvrta dimenzija a ja još ništa konkretno nisam rekao te vam stoga preporučujem ovaj kratki "dokumentarac" koji pojašnjava tu prirodnu pojavu i učenje genijalnog Rudolfa Steinera. Nećete verovati šta je sve ovaj pitomi čovek osmislio za života, blago je reći da sam oduševljen.


"As the 4th dimension is not restricted by time or space, we can dream of an entire lifetime and wake up to find that only fifteen minutes of physical time has passed."

0 comments:

Related Posts with Thumbnails