Wednesday, July 18, 2018

Madam Blavatsky documentary: U šta verujemo i što činimo


Verujem i srcem i dušom isključivo u reinkarnaciju jer se radi o skroz prirodnom procesu. Nekako mi to od malena (instiktivno) bilo totalno normalno i logično baš kao što je logična i evolucija iako je još teorija i nije naučno dokazana. O nekim stvarima jednostavno ne moramo previše razmišljati i filozofirati, da bi prvenstveno sebi dokazali da su realne. Što se tiče karme poštujem je ako se radi o zakonu prirode, al' inače me taj koncept jako nervira, jer kao mora da budeš ispravan i da činiš isključivo dobra dela da bi to kasnije ili u sledećem životu dobro naplatio i bio npr. bogati advokat najviše bramanske kaste, ili se rodio na višim planetama koje su povoljne za život, gde nema ratova, gde ljudi svoje bližnje ne bacaju u jame, gde dečica nisu zaklana, gde porodice pa i čitava sela ne slave svoje slave u masovnim grobnicama, i ostali ovozemaljski užasi. Pa bre ako već učinim neka dobra dela to ću uraditi prvenstveno zbog sebe i mog nekog tripa a ne da bi profitirao u materijalnom smislu.

A što se tiče kletvi, duhova, entiteta i tako toga tu ima baš dosta prevara, iluzija, dijagnoza i halucinacija. Jedino što me zanima i što mi deluje kao real deal je zaostavština Helene P. Blavatsky koja je još u 19. veku sve ovo što se danas forsira izvalila, putujući širom planete i objedinjavajući razna religijska učenja sa okultnim, spiritualnim, ma sve pod kapom nebeskom. Takođe, prva je tvrdila da joj razni entiteti šalju poruke te je sve to zapisivala u svojim knjigama. Kasnije su joj naravno ukrali tu priču pa su razni doživljavali slična iskustva al' na patetičnom nivou, posebno danas na jutjubu i new age BS. Pa i sam Hitler je većinu okultističkih fora trećeg rajha pokupio iz knjiga madam Blavatsky i zloupotrebio ih. Naravno, nije se samo on time bavio nego prvenstveno Himler i Otto Rahn koga su na kraju sjebali jer nije uspeo da nađe sveti gral a i talasao je dosta mimo njih, bio jako sumnjiv. Omiljeni horror reditelj Richard Stanly je čak napravio i kultni dokumentarac o njemu The Secret Glory (2001), so check it out.

Inače, kletve zaista postoje, jer ako te ja sada ubedim da ti je neko bacio kletvu ti ćeš se gadno isparanoisati i kletva će početi da deluje iako nikada nije ni bačena. Samo ti neko ubaci rovca i to je to a posebno ako poseduješ bezdan mašte u glavi. Što maštovitiji i kreativiji čovek to veća paranoja. Jbga al' tako je. The way it is.

0 comments:

Related Posts with Thumbnails