Tuesday, November 3, 2009

Boston Strangler: The True Story (2007)

Nisam imao nameru da postavljam priču o bostonskom davitelju jer mi taj nesretni Albert DeSalvo više liči na nekog sitnog prevaranta, secikesu, nego na serijskog ubicu, i pobornik sam teorije da on nikako nije mogao biti bostonski davitelj. Naravno to nije moja teorija, to je matoro koliko i sam slučaj, ali do sad nisam naišao na dokumentarac koji se ozbiljnije bavi tom tematikom, jeste to pominjano al' tek onako usput. E, juče sam konačno naleteo na dok. koji se bavi isključivo tom teorijom, naravno u uvodu ide standardna priča o ubistvima i tome kako se DeSalvo sam prijavio da prizna ubistva iz zatvora a murija to jedva dočekala da zatvori slučaj iako je bilo još osumnjičenih.

Kako je DeSalvo tek tako, olako, uspeo da ubedi policiju da je baš on notorious bostonski davitelj, šta danas kažu profajleri o tom slučaju, a šta svedoci i dokazi, da li je moguće da je u Bostonu početkom 60-ih bilo više serijskih ubica koji su davili svoje žrtve, i konačno priča o tome zašto je DeSalvo '73 izboden na smrt u zatvoru. Inače, taj zanimljivi detalj je prikazana i u očajnom igranom filmu Michael Feifera, Boston Strangler: The Untold Story (2008). Samo ću vam to otkriti, naime, samo par dana pre nego što će biti ubijen DeSalvo je navodno pozvao svog advokata telefonom i rekao mu da želi da povuče priznanje za ubistva i da treba da se vide u sledećih par dana. Kada je advokat došao u zatvor DeSalvo je već bio mrtav. Način na koji je ubijen je tu posebno sumnjiv al' o tome više u dokumentarcu. U svakom slučaju vrlo dobar mystery serial killer dok. sa dosta odličnog arhivskog materijala, a ko zna zvaničnu priču o DeSalvu biće mu još jače za gledanje. Ma ja se samo setim one scene iz Šijanovog Davitelja kada Radmila Savićević jede girice na prepoznavanju, i ovi uvode neke sitne likove poput DeSalva i ona kaže nešto u fazonu ma sklonite mi ove nesretnike, to je bre ogroman čovek. Vaistinu. (46 min)

"Documentary exploring the truth behind the murders of several women in Boston, Massachusetts, in the early 1960s. Were they the work of one person?"

Download :
http://rapidshare.com/files/127258661/The.Boston.Strangler.The.True.Story.part1.rar
http://rapidshare.com/files/127259252/The.Boston.Strangler.The.True.Story.part2.rar

mirror :
http://rapidshare.com/files/129636842/Real.Crime-.part1.rar
http://rapidshare.com/files/129642859/Real.Crime-.part2.rar
http://rapidshare.com/files/129649144/Real.Crime-.part3.rar
http://rapidshare.com/files/129655101/Real.Crime-.part4.rar

0 comments:

Related Posts with Thumbnails