Friday, November 20, 2009

Six (2003)

Director:
Roman Karpynec


Evo jednog interesantnog dokumentarca koji možda i nije tolko dobro urađen koliko je tematika sama po sebi zanimljiva da automatski zavređuje mesto na ovom blogu. Surova priča o 6 tinejdžera koji su izvršili, pa može se reći masakr nad jednom porodicom Jehovinih Svedoka, pucajući na oca, majku i dvoje male dece, i gde su navodno vršili neke obrede nad njihovim mrtvim telima. Dakle, ovaj film se pre svega bavi razlozima zbog kojih su se ovi mladi ljudi natakarili na te Jehovine Svedoke jer radi se naravno o neprilagođenoj omladini, odbačenoj i u školi i ovako, samo što ovde nisu krenuli u školu da naprave masakr, nego kolima kroz SAD u random killing spree. Radi se o dve goth devojke i četvorici momaka, mada kako je ovde opisano cure su zapravo bile kolovođe, i najviše o njima saznajemo, npr. da su se bavile satanizmom, mada to nije baš najbolje objašnjeno kako, uglavnom pominju se 3 šestice, ispijanje krvi i tako neke okultne akcije, dok su dečki više opisani ko puki izvršioci njinih paklenih planova.

U dokumentarcu ćete pored svedočenja njihovih prijatelja, roditelja, sociologa, tužioca i koga sve ne, videti i delove sa suđenja gde ove dve devojke i dva momka pričaju o onome što su uradili, pa tako saznajemo da svi potiču iz razorenih porodica, da je ova jedna silovana kao klinka i da pati od bipolarnog poremećaja, da je ova druga odrasla uz ludu majku i naravno sve što ide uz to, da ne prepričavam sad.

Inače, ovaj incident se desio u aprilu '97, kada Columbine High još nije bio ni u najavi, tako da ovaj fenomen tinejdžera-ubica treba posmatrati i sa te strane. (58 min)


http://www.imdb.com/title/tt0448758/

"Six is a documentary by forensic psychologist Helen Smith, PhD about the murders of the Lillelid family by an occult gang of mostly teenagers led by Natasha Coronet. Dr. Smith was writer and executive producer of Six. The documentary focuses on the events leading up to the murders and the aftermath. The focus is on three failures: the failure of the schools and mental health system in dealing with Natasha Coronet and the members of her occult gang before the murders, the failure of the law enforcement to respond to reports from family members that the youths had left town in a car with stolen guns, and the fact the criminal justice system was at loss as how to handle them after the fact. The documentary holds the young people responsible for their acts, but it does not let the parents, school, health system, police or courts off the hook either."

Download :
http://rapidshare.com/files/309742776/Six.part1.rar
http://rapidshare.com/files/309742781/Six.part2.rar
http://rapidshare.com/files/309825779/Six.part3.rar
http://rapidshare.com/files/309825781/Six.part4.rar


Pass : abraxas365

0 comments:

Related Posts with Thumbnails