Wednesday, November 25, 2009

FBI's Ten Most Wanted (2009)

Kad jednom neko uleti na FBI's ten most wanted listu toga brišu sa nje ili tako što ga navataju ili ako dobiju potvrdu da je mrtav, drugog izlaza nema, tako da ovde ima likova koji su i preko 20 godina na listi, dakle u bekstvu su i juri ih ceo svet. Ovde je opisano na konkretnim primerima koje sve uslove kriminalac treba da ispuni da bi dospeo na listu i dokumentarac je taze tako da ćete moći da vidite kojih to 10 ljudi su trenutno aktuelni. Naravno prvi na listi je Bin Laden, i ta priča mi je iskreno malo i dosadna, ali ovih ostalih 9 likova su skroz specifični i garantovano niste čuli za njih. O svakom ide pričica sa sve detaljima da ako slučajno primetite begunca da mož' da odrukate i zaradite dobre pare. Nagrade su od 100 hiljada pa do 25 miliona dolara (za Bin Ladena naravno), ali prosek koji je realan je oko milion dolara, dakle može dobro da se zaradi.

Ima tu svakakih faca, kidnapera, deco-ubica, home-grown terorista bombaša i ovih najzajebanih razbojnika koji ubijaju, kod nas je to delo poznatije i kao član 169 ili razbojništvo sa smrtnim ishodom. Usput su spomenuti neki od najzanimljivijih slučajeva koji su se u prošlosti našli na listi pa su uhapšeni, pa je tako tu najveći procenat begunaca iz zatvora, eto čak i Bandi se našao na listi 70-ih godina kad je utekao muriji, ali su ga naravno na kraju navatali.

Ima još tako tih primera, za svako delo po 2-3. Sve u svemu jako zabavan dokumentarac, a u SAD ima i konkretnu primenu, tako što putem njega lože ljude da drukaju za velike pare, ali u našem slučaju to je opušteno, jer sigurno se Bin Laden ne krije sa Mladićem u pećini jbga. Isto je zanimljiv podatak da ako pandur uhvati begunca on ne dobija ama baš nikakve pare, pa je tako ovde jedan car uhapsio jednog bombaša i izmače mu nagrada od milion dolara, dobio samo pohvale, smeška se al' vidim nije mu baš najdraže. Znači za ljubitelje CRIME akcija, must see, jer iako se radi o TV doku. zaista je odlično urađen. (87 min)

"'FBI'S 10 Most Wanted' is a fascinating programme that delves into the history of the world's most notorious list - the Federal Bureau of Investigation's 'Ten Most Wanted Fugitives'. Through interviews with former and current FBI Special Agents, explore the roots of the list and learn the identities of the most famous felons to grace the FBI's most wanted posters. Then, join present-day FBI investigators on the hunt for today's top criminals - from serial killers, mobsters, terrorists and career criminals - who remain on the loose and are poised to strike again. Finally, find out how you can assist the FBI with your crime-solving capabilities."

Download :
http://rapidshare.com/files/307099163/FBIs.Ten.Most.Wanted.HDTV.part1.rar
http://rapidshare.com/files/307099040/FBIs.Ten.Most.Wanted.HDTV.part2.rar
http://rapidshare.com/files/307098743/FBIs.Ten.Most.Wanted.HDTV.part3.rar
http://rapidshare.com/files/307098280/FBIs.Ten.Most.Wanted.HDTV.part4.rar
http://rapidshare.com/files/307098883/FBIs.Ten.Most.Wanted.HDTV.part5.rar
http://rapidshare.com/files/307098469/FBIs.Ten.Most.Wanted.HDTV.part6.rar
http://rapidshare.com/files/307098289/FBIs.Ten.Most.Wanted.HDTV.part7.rar

0 comments:

Related Posts with Thumbnails