Sunday, November 1, 2009

Ed Gein: The Ghoul of Plainfield (2004)

Director:
Michelle Palmer

Ovaj dok. je išao na bonus disku uz special DVD edition TCM-a, i koliko sam ja skontao njime su hteli da pojasne ljudima odakle priča iz filma zapravo vuče korene, i dobro su to odradili, jer nema nikakvih šokantnih, bombastičnih preterivanja već samo suve činjenica koje su same po sebi dovoljno užasne, nije potrebno ništa dodavati. U filmu između ostalih govori i Harold Schechter, čiju sam knjigu DEVIANT koja se bavi upravo slučajem Ed Geina, baš nedavno završio sa čitanjem, tako da mogu da posvedočim da boljeg sagovornika za ovu temu nisu mogli da nađu jer čovek poznaje materiju do najsitnijih detalja. Tako je lepo opisao te vukojebine države Winsconsin, da se čovek smori na samu pomisao da kroči u te krajeve.

Od gostujućih eksperata pomenuo bih još samo Josepha Stefanoa, čoveka koji je pisao scenario za Hičkokovog Psiha, i koji objašnjava kolike su i kakve razlike između romana Roberta Blocha i samog filma. Osim Psiha, pominju se još neki bitniji naslovi i likovi za koje je inspiracija bio Edi, naravno Hooperov TCM i "Silence of The Lambs" su na prvom mestu. S obzirom da o Geinu baš i nema previše dokumentaraca, a što se opravdava realnim nedostatkom arhivskog materijala, ovaj film je skroz OK, pa su eto i ti detalji koji su u knjizi cenzurisani ovde komotno prikazani u punom svetlu. Pored ovog preporučujem i Historijev dok. Ed Gein - The Real Psycho (2007).

http://www.imdb.com/title/tt0396002/

"What made this documentary so compelling was that there is actual crime footage, as well as photos of the crime scene and bodies. He exhumed bodies and mutilated them. He also made very weird things such as a belt made of nipples, cut out women's genital parts, made a soup bowl of a human skull, and most shockingly, made a suit made of human skin. That is just inexcusably disturbing. It goes to show how sick Gein was. How a man could become such a monster ?"

Download :
http://rapidshare.com/files/300439184/Ed_Gein_-_The_Ghoul_of_Plainfield__2004_.part1.rar
http://rapidshare.com/files/300439190/Ed_Gein_-_The_Ghoul_of_Plainfield__2004_.part2.rar
http://rapidshare.com/files/300572615/Ed_Gein_-_The_Ghoul_of_Plainfield__2004_.part3.rar
http://rapidshare.com/files/300572616/Ed_Gein_-_The_Ghoul_of_Plainfield__2004_.part4.rar
http://rapidshare.com/files/300654081/Ed_Gein_-_The_Ghoul_of_Plainfield__2004_.part5.rar
http://rapidshare.com/files/300654089/Ed_Gein_-_The_Ghoul_of_Plainfield__2004_.part6.rar

Pass : abraxas365

2 comments:

Anonymous said...

Son of man, šta kažeš da se malo pozabavimo, kao dobri poznavaoci serijskih ubica, Albertom Fishom... njega si tako nepravedno izostavio,

Pozdrav,

R.R.R. (penguin@ikomline.net)

son of man said...

Oćeš da kažeš da nisi pogledao dokumentarac Džona Borowskog, Albert Fish: In Sin He Found Salvation (2007), pa eno ga na mojoj listi 44 najbolja dokumentarca ever. Ako si na to mislio evo linka :
http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2008/10/albert-fish-in-sin-he-found-salvation.html

Related Posts with Thumbnails