Tuesday, June 14, 2011

Seth Putnam (1968-2011) R.I.P.


Umro Seth Putnam.
Prigodan tekst napisao moj drugar John Reynolds.

U više sam navrata po Sagiti kačio klipove i pisao kraće tekstove o njemu i hajde da pokušam da sumiram šta je to što mi se kod njega dopadalo. Očigledno je da on nije neko koga bih nazvao svojim idolom, malo ko bi, ali je neosporno to da je čovek bio vanredno duhovit. Mada su njegovi pijani i drogirani intervjui presmešni na svoj način (kao što intoksinirani brbljatori umeju da budu), njegova možda jedina vrlina bila je sirova direktnost, crni humor odvrnut na maksimum, gde nije baš jasna granica između ozbiljnosti i sprdačine. Čovek se nasmeje onome što sam, kao društveno biće, ne bi pomislio pre svega jer je ograničen onime što se zove dobar ukus, kućno vaspitanje, štaveć. Your Kid Commited Suicide Because You Suck, pesma posvećena Kleptonu, nekako je eklatantan primer toga, vidi se iz naslova.

Zanimljivo je to što Anal Cunt kao bend neće ostaviti većeg traga u muzici i izgleda da je Set upravo potencirao svoju khm... liriku na uštrb bilo čega bitno odsviranog. AC su imali šemu i veoma su malo varirali, pa su čak i za današnje grajnderske standarde zvučali prilično jednolično. Ruku na srce, rani AC nojz radovi mogli su biti jednak nosilac Setove poruke svetu kao i saradnja sa Džošom Martinom. Ipak, potreba da se održavaju koncerti verovatno je uticala na to da AC poslednih petnaestak godina budu nešto nalik bendu, pa čak i da "pomeraju granice" pre svega užasavajućim akustičnim albumima i svirkama. U vreme opšte folirancije, umetničarenja, diktature političke korektnosti i licemernih stavova o tome ko se i šta se sme vređati, AC su bili Karl Panzram muzike i muzičke "industrije", jer sve što su radili radili su smišljeno ne da isprovociraju nego da popljuju, oskrnave i izgaze ne napuštajući svoj ćošak i ni u jednom trenutku ne upavši u zamku besmilene grandomanije poput kolege po više osnova, GG Alina.

POOL POT KILLED A MILLION OF HIS PEOPLE
IDI AMIN ATE THAT MANY FOR DINNER
PAPA DOC, HIS SON WAS EVEN COOLER
ROSS THE BOSS WAS IN MANOWAR

DICTATORS ARE COOL
DICTATORS ARE COOL

MUSSOLINI GOT PISSED ON BY HIS PEOPLE
HITLER HAD A CHARLIE CHAPLIN MUSTACHE
DICK MANITOBA GRABBED MY GIRLFRIENDS TITS
MARK MENDOZA WAS IN A TWISTED SISTER

DICTATORS ARE COOL
DICTATORS ARE COOL

I eto. Još samo Šejn Makgovan mrda od tih likova za koje se ne zna kako su živi. Ako nije i on gekno, a ja ne znam. Boli te kurac, Sete. Mogu da ti puše.


3 comments:

Dinarski podtip said...

Set, Šejn... Što zaboravi Acu Lukasa?
Opis Seta, napr., u potpunosti odgovara Acinom. Pijan, nadrogiran + intoksiran brbljator. E, sad', muzički je bliži Šejnu: počeo je kao hard-roker, a nastavio kao grčki narodnjak (Šejn kao panker, a nastavio kao irski narodnjak). A, na sve to je kupio gajbu kod Beogradske arene. A, gde su ovi kupili gajbe i da li su uopšte?
Elem, jedva čekam da i Aca umre.


,,Živeli!"

John Reynolds said...

Aca Lukac jeste pijan, drogiran i brbljiv ali nije baš zanimljiv. Ne sporim da je real-deal, ali je samo malo istaknutiji predstavnik svog kockarsko-krimogenog okruženja. I pesme su mu gej. Što se gajbi tiče, Set je živeo u nekom ćumezu, a Šejn valjda gleda svaku priliku da pobegne na selo. A Beogradska arena je gej. Kad bolje razmislim, Aca bi trebalo da pusti brkove (ko je pratio Setovo stvaralaštvo zna zašto).

Anonymous said...

I just saw the gayest guy on earth
rip Seth

Related Posts with Thumbnails