Sunday, July 29, 2012

The God Who Wasn't There (2005)

Director:
Brian Flemming

Meni najbolji dokumentarac o hrishcanstvu do sada a gledo sam ih brdo, neki su bili chisto istorijski, neki propagandni, a neki malo dublji ko ovaj, i preporuchujem ga svima. Dal' je Isus uopshte postojao, dal zaista postoje nauchni dokazi kako crkva tvrdi ili je sve bazirano iskljuchivo na veri. Najbolji deo je brutalna analiza Mel Gibsonovog filma "The Passion of the Christ" koji je inache omiljeni film jednog poveceg dela hriscana u svetu, gde autor detaljnim opisom svake scene zakljuchuje da je to nakrvaviji film ikad snimljen. Mozda samo nekoliko minuta u chitavom filmu nema krvi, sve ostalo je, malo je reci, THE MASAKR kome chuveni Teksashki ne moz ni da pridje. Opasan dokumentrac koji se hriscanskim vernicima verovatno nece svideti jer su pokazane neke stvari koji ne idu bas u prilog hriscanstvu ali posto kod vecine hriscana zdrav razum i logika ne igraju glavnu ulogu vec samo slepa vera ja mislim da mogu da pogledaju cak i ovakav film. Malo cete se nervirati ali ce vas vasha vera u Hrista izbaviti od nedoumica dal je on postojao ili nije jer zaista ako verujes da je nesto bas tako bilo pre samo 2 soma godina pa nema shanse bilo ko da te ubedi u suprotno a posebno ne neki tamo ateista reziser (komunjara i antihrist) pa makar doneo i dokaz crno na belo da Isus nije ni postojao, tako da je opusteno, moze se gleda a bez da se iko potresa ko onomad kad se pojavio Zeitgeist. Peace, love & fate/hate.

IMDB

"Documentary filmmaker Brian Flemming examines the Bible and discusses the history of early Christianity, raising doubts as to whether the New Testament personage Jesus ever really existed. Flemming examines the similarity of the Jesus story to other savior myths of the time and points to inexplicable gaps in early Christian history that combine to shed doubt on the Bible's Jesus story.

Included:Two full-length alternate audio tracks with commentary from evolutionary biologist Richard Dawkins (A Devil's Chaplain), scholar Earl Doherty (The Jesus Puzzle) and popular blogger The Raving Atheist (ravingatheist.com)."



10 comments:

Anonymous said...

Los je ovo dokumentarac brate, previse prepotentno uradjeno.
Po meni najbolji dokumentarac u vezi hriscanstav je bez razmisljanja Jesus Camp.

son of man said...

Da ali Jesus Camp ne govori na ovaj nacin o hriscanstvu nego obadjuje to ispiranje mozgova deci po tim kampovima, a ovde se radi vise o istorijskoj varijanti, znachi ne mogu se porede ta dva. Jesus Camp se bavi samo tom jednom "sektom" i svako moz da kaze da je to tako samo na bolesnom zapadu, u sick SAD, i da je kod nas daleko drugacije, da je nase pravoslavlje zapravo mnogo bolje sa amfilohijem i slicno, a ovde izgovora nema, tj. zapravo uvek ih ima, jer ko veruje TAJ VERUJE u te nebuloze, taj ce poveruje i u ono sto sajentolozi pricaju ako to bude IN za lupam 30 godina.

Anonymous said...

gde ga nadje samo, mislim na ovaj dok. o hriscanstvu , veoma zanimljiva tema i da se ne lazemo i za one koji su bas al bas vernici i za one koji misle da jesu (?)i za one koji to nisu, znaci pogledajte al' pazljivo ,polako...

Sabahudin said...

Dead Linx!! :|

son of man said...

Fala na dojavi, evo OK linkova.

Anonymous said...

upravo sam jutros odgledao film, i odlican je...
ovaj brajan fleming je kralj, smejao sam se ko nezdrav dok sam gledao

Unknown said...

opet dead links
mozes ponovno uploadat?
pozdrav iz kutine

son of man said...

Evo novih.

son of man said...

The God Who Wasn't There (2005) - new MU links !

son of man said...

The God Who Wasn't There (2005) - NEW SINGLE RS LINK!

Related Posts with Thumbnails