Friday, July 13, 2012

Peter Sotos - PURE zin 1 + 2 (1984, PDF)


Predstavljam vam Pure, kontraverzni fanzin Petera Sotosa, i to kontraverzni u bukvalno pravom smislu te reči. Dakle, slušali ste svašta, svašta videli, ali ovo verujte mi još niste, a priznajem ni ja ovakvo nešto vaistinu ne videh do sad, a prošlo mi je iha-haj fanzina kroz ruke u poslednjih 17 i kusur godina. Pored ove full surove akcije Peter Sotos je poznat i kao član industrial benda Whitehouse, no o njima više kad im dođe vreme.


Inače, Pure je nažalost doživeo samo tri broja, jer su Sotosa hapsili zbog spornih detalja iznetih u drugom broju, ali ne bih baš sad o tome, koga zanima saznaće. E sad, zašto je meni ovaj ZIN bitan, pa zato što je to prvi fanzin ever posvećen isključivo serijskim ubicama, pedofilima i sličnim užasima tog tipa, s tim što je Sotos otišao i korak dalje te ovde otvoreno glorifikuje zločine serijskih ubica pa i nacista, i to bez ikakvih zadrški, sa čime se ja i ne bih baš složio, ali mogu da razumem koje su to pobude, jer moj trip je oduvek bio razumevanje a nikako osuđivanje, uostalom svi koji prate ovaj blog duže vreme to vrlo dobro znaju.

Dakle, u ovom kultnom fanzinu ćete naleteti na bukvalno sve i svja, od citata ubogog okultiste Hajnriha Himlera i ostalih viđenijih nacista, pa sve do full pričica o serijskim ubicama sa sve člancima iz novina, fotki sa autopsija i ostalih pikanterija. Znači, ovaj rad definitivno nije za svakog, ali pošto mi, serial killer fanatici, uvek rado gutamo sve što nam se plasira, za nas je ovo ko omanja oaza u pustinji ludila, jer ipak drugojačija je bila percepcija sredine 80-ih a skroz drugačija danas. Inače ovde sam postavio prva dva broja, s tim što je sa drugog broja skinuta sporna naslovnica zbog koje je Sotos završio na sudu.

4 comments:

kolaps said...

imash u knjizi DARK STARS RISING poveci intervju sa Sotosom, pricha o maltretu koji je dozhiveo od strane policije itd

son of man said...

Nemoj mi reći da imaš tu knjigu, ladno mi je jutros Ghoul pominjao nevezano za Sotosa ?

Plutonium said...

Ha !
Vidim da si ipak postavio Pure :)
Lepo :)

son of man said...

Našao sam i treći broj, postaviću i njega ;)

Related Posts with Thumbnails