Sunday, December 13, 2009

Corpse Fucking Art: The Making of Nekromantik (1987)

Director:
Jörg Buttgereit

Evo jednog rada samo za fanatike, za ljubitelje kultnog dela nemačkog reditelja Jörga Buttgereita, Nekromantik (1987). Što reče car Waters, Nekromantik je prvi erotski film za nekrofile, tako da sada i onaj koji možda i nije pogledao ovaj masterpis može da skonta o kakvom remek-delu je reč. Dakle, nekrofilija, lepa strana reč.

Ovaj dokumentarac, kako mu i samo ime kaže, je sastavljen od materijala sa snimanja, dakle sve one divotarije sa maskama i specijalnim efektima, kultna scena nožem u stomak i svršavanje, seks sa leševima, uglavnom ništa bitno nije izostavljeno. Pored Nekromantika ovde ćete moći da vidite i akcije sa setova još dva Buttgereitova filma, Der Todesking (1990), i Nekromantik 2 (1991). Inače narod i nije neki fan nastavka Nekromantika, ali ja bogme jesam, jer činjenica da u njemu glavnu ulogu igra glumica koja me pomalo podseća (dovoljno) na našu divu i moju prvu ljubav Anamariju Petričević je sama po sebi dovoljna da se film gleda iznova i iznova, svaki put sa sve većim žarom i erotskim nabojem, taman onoliko puta koliko sam gledao i Pejzaže u magli pa i Smogovce, a sve iščekivajući da se na malom ekranu pojavi Dunja, pa makar i samo na minut, i ulepša mi dan. Doista, bio sam veliki fan Anamarije tih 80-ih, mada i dan danas ne mogu da je izbijem iz glave, kako li sad izgleda, dal' i dalje šeta one obrve, čuo sam da valja neku kozmetiku, voleo bih da vidim neku njenu noviju fotku, jer ja je pamtim onakvu kakva je bila u Pejzažima, valjda se nije ugojila, mada i takva bi mi bila gotivna, ma bre obožavam je !

Dakle, pogledajte ovaj film, jer ovaj bolesni Nemac je vaistinu vanserijska faca. Umalo zaboravih, ima tu još par njegovih dela koje nikako ne bi valjalo propustiti, npr. Schramm (1993) i naravno genijalna TV emisija One Night with Joe Coleman and Asia Argento koja se može naći i na ovom blogu. Eto, ja sam samo malo zagreb'o, a nadajmo se da će se Ognjanović smilovati pa napisati konačno i nešto konkretno o ovom jedinstvenom reditelju, velikanu andergraund filma. Dotle uživajte uz ovaj making of. Živeli! (Umrli?!) (58 min)

http://www.imdb.com/title/tt0275274/

Download :
http://rapidshare.com/files/124320938/CFArt.part1.rar
http://rapidshare.com/files/124518788/CFArt.part2.rar
http://rapidshare.com/files/124809026/CFArt.part3.rar
http://rapidshare.com/files/125046914/CFArt.part4.rar
http://rapidshare.com/files/125214469/CFArt.part5.rar

1 comments:

vilja said...

Ovo je super! Hvala S.O.M.e :)

Related Posts with Thumbnails