Thursday, December 24, 2009

Fast, Cheap & Out of Control (1997)

Director:
Errol Morris


Još jedan masterpis Errola Morrisa, isti dokumentaristički pristup ko i u First Person, samo što su ovde 4 priče isprepletene, i to tako dobro da na kraju mož' samo da ustvrdimo da je ovo jedan film, a ne 4 zasebne priče nabacane na gomilu. E sad, ako ste gledali First Person znate koji je rad, osoba sedi sama u sobi sa kamerom, a Errol je na drugom mestu, tako da se stvara jedna skroz jedinstvena atmosfera koja je tipična samo za radove Errola Morrisa jer to je logično, njegov izum. Nešto slično je radio i u svom prvom filmu Gates of Heaven, ali tada još nije imo dostupna sva čuda tehnike da sprovede ideju u delo.

Umirovljeni ukrotitelj lavova i tigrova, jedan baštovan koji pravi razne egzotične životinje od žive ograde, zatim jedan naučnik koji se bavi posebnom vrstom krtica koje se zovu mole-rats, a koje su jedini sisari na Zemlji koji žive u zajednici nalik mravljoj, naravno ova priča je najluđa automatski, ali na kraju tu je i stručnjak za robotiku koji je opsednut pravljenjem robota koji će slično životinjama npr. izvršavati razne vrste zadataka koordinisano. E sad, kako su tačno povezane ove 4 priče to mora se izvali, uglavnom scene iz cirkusa koje dominiraju filmom nose neke od skrivenih poruka. (82 min)


http://www.imdb.com/title/tt0119107/

"What do an elderly topiary gardener, a retired lion tamer, a man fascinated by mole rats, and a cutting-edge robotics designer have in common? Both nothing and everything in this unconventional documentary directed by Erroll Morris. Fast, Cheap & Out of Control (Referring to the robot specialist's strange philosophy of robot design structure, not Erroll Morris's documentary techniques!) interplays, overlaps, and interrelates these four separate and highly specialized documentary subjects in order to in truth study all of humanity, raising questions about the future of mankind."

Download :
http://rapidshare.com/files/82633085/FCHOOC97.part1.rar
http://rapidshare.com/files/82636844/FCHOOC97.part2.rar
http://rapidshare.com/files/82641432/FCHOOC97.part3.rar
http://rapidshare.com/files/82645930/FCHOOC97.part4.rar
http://rapidshare.com/files/82650991/FCHOOC97.part5.rar
http://rapidshare.com/files/82656489/FCHOOC97.part6.rar
http://rapidshare.com/files/82662219/FCHOOC97.part7.rar
http://rapidshare.com/files/82663239/FCHOOC97.part8.rar

Pass : lovermanUK

1 comments:

Mr. Pexon said...

rezija itd. je zanimljiva, ali je sve zapravo tuzno.
Lik koji maltretira divlje zivotinje da bi se osecao mocan, takodje lik koji voajerise slepe covepa, pa lik koji secka biljke i onaj koji je najposteniji pa pravi stvari koje hodaju i time mozda odredjuje dalji tok evolucije.
sve u svemu nijedan nije simpatican.
film bi se mogao zvati samo "out of control"

Related Posts with Thumbnails