Friday, July 13, 2012

Sick: The Life & Death of Bob Flanagan, Supermasochist (1997)

Director:
Kirby Dick


Sam naslov kaze sta mozete sve videti u ovom izuzetnom dokumentarcu koji nam priblizava svet Boba Flanagana, coveka koji je od malena imao cistichnu fibrozu i iako su mu prognozirali smrt do 20-te godine uspeo je da pozivi josh toliko i svashta svetu oko sebe poruci svojim performansima. I naravno ovde nema cenzure, znachi odma na pochetku upozorenje : film sadrzi sve ono shto se nekima i nece svideti ali i to je zivot, jer zaista kolko je film mozda shto se kaze "disturbing for some viewers" tolko je i iskren, dirljiv i videcete u odnosu Boba i njegove zene da ljubav zaista ne zna za granice. A posebno je zanimljivo kako su to njegovi roditelji shvatili na pravi nachin, bez predrasuda, prihvatili su svog sina onakvog kakav jeste, i to je po meni hajlajt ovog vishe nego odlichnog dokumentarca. Evo i jednog rivjua na engleskom koji se meni svideo i za koji mislim da ce vam dati mnogo bolji uvid kolko je ovo jako, znachi samo "open mind and heart", jer bez toga dzaba sve :

"Performance artist Bob Flanagan suffered from cystic fibrosis throughout his 42 years. This disturbing, poignant, and disarmingly funny documentary examines his odyssey to have control over his body through inflicting pain on himself. So much has been said and written about the more sensationalistic and shocking aspects of this movie but very little has been said about what it's REALLY about - the will to survive, and a suprising, moving love story. 'Sick' is one of the most honest movies ever made. Bob Flanagan let's us into his life in a way very few people have. He's a sadomasochist and does things most of us would never conceive of doing, sure, but by the end of this movie all you can think of is that he was a hell of a nice guy who will be surely missed by his family and friends. The hammer scene is unforgettable but much more confrontational are the scenes of Bob's death. These alone make this movie unique and truly impossible to forget. I strongly recommend this powerful movie to everyone with an open mind and heart."

http://www.imdb.com/title/tt0120126/11 comments:

nudista said...

Linkovi za skidanje nisu u redu 4 i 10 part nemogu da se extraktuju.

son of man said...

U redu su, ja sam skido sa tih linkova, probaj KEEP THE BROKEN FILES, probaj ruchno da uneses password.

nudista said...

Hvala za savet,ovog puta uspelo.

andrej said...

Nemam obicaj da komentarisem po internetu ali zelim od sveg srca da ti se zahvalim za ovaj fantasticni blog.Dugo,dugo vremena nisam nasao toliko dobrih stvari na jednom mjestu.Sad znam koji mi je najdrazi bookmark....Sve najbolje!!

Anonymous said...

Genijalan film, a must.

son of man said...

Sick: The Life & Death of Bob Flanagan, Supermasochist (1997) - new MU single link !

son of man said...

Sick: The Life & Death of Bob Flanagan, Supermasochist (1997) - NEW SINGLE RS LINK + EXTRAS

Anonymous said...

Is a reupp possible? On uploaded?

son of man said...

Sick: The Life & Death of Bob Flanagan, Supermasochist (1997) - NEW LINK ADDED!

wellthatisgr8 said...

Evo sad sam odgledao konacno ovaj briljantan film, i ovo je za mene bilo posebno iskustvo. Šta reći, ovo je jedan od najizuzetnijih dokumentaraca koje sam ikada gledao. Koliki je car ovaj Bob Flanagan bio, koliko je bio izuzetan čovek, ljudina, što bi se reklo, toliko je meni još veća carica njegova žena. I otac mi se svideo sa svojim tumačenjem, koje je sasvim u skladu sa filmom i maltene identično mom, ma pregršt likova samo takvih, završno sa onom slatkom devojkom koja ga upoznaje preko Make A Wish fondacije. Ovo ja želim od dokumentarca. Kako je to urađeno, kao je život ovog čoveka prikazan, sve. Ništa suvišno, sve na mestu. Zapravo sam plakao na kraju, kad je zavrsio recitovanje one svoje pesme iz 1985. To je to.

Anonymous said...

Ovo je briljatan film, i otkrila ga zahvaljuci tebi.
CIni se da je link pao i vise se ne moze downloadat. Jel ima sanse da ponovo bude online? Hvala unaprijed!

Related Posts with Thumbnails