Tuesday, July 31, 2012

Into the Night with Joe Coleman and Asia Argento (2002)


Nemacki TV show u kome se dve poznate licnosti sastaju u nekoj svetskoj metropoli i onda posecuju razna zanimljiva mesta i pricaju kojesta. U ovoj epizodi Asia Argento, glumica i naravno cerka kultnog talijanskog rezisera, dolazi u posetu slikaru Dzou Colemanu. E sad zasto je to bitno, pa zato sto je Joe Coleman jedna veoma izuzetna faca, prvi put sam se susreo sa njegovim radom na omotu mog naj-naj-omiljenijeg dokumentarca "Charles Manson Superstar", a kasnije, 2007. i u mozda najboljem dokumentarcu ikada napravljenom o nekom serijskom ubici "Albert Fish - In sin he found salvation", gde pored njegovih neobicnih slika koje su upecatljive i lako prepoznatljive po stilu, mozete da vidite i njega licno u svom malom kucnom muzeju tj. ODDITORIUM-u, u kome izmedju ostalih zanimljivih eksponata poseduje i pismo Alberta Fisha koje je ovaj poslao majci devojcice koju je ubio i pojeo, gde do detalja opisuje taj chin. I naravno kao kolekcionar Joe Coleman je logicno i ekspert jer se na svojim slikama, tj. portretima bavi chitavim zivotima serijskih ubica i ostalih faca tog kalibra na vrlo specifican nacin, pa igra i bitnu ulogu u dokumentarcu - ko je gledo zna kakva je to faca. E, a ovde Asia dolazi kod njega direktno kuci i onda imamo prilike da pogledamo dosta slika i eksponata iz ODDITORIUMA, znaci sliko je portrete svima redom, i Hudinija, i raznih drugih neobicnih faca a naravno serijske ubice su mu omiljeni likovi, pa tako moz da vidite i po meni nabitniju licnost americke istorije i pop kulture uopste, naravno Ed Geina, zatim portret Henrija Li Lukasa po cijem liku i delu je snimljen kultni igrani film "Henry - Portrait of a serial killer", onda metak kojim je ubijen Le Osvald, nozeve nekih ubica i kanibala, i razne druge bizarne predmete, znaci to ne moze a da ne bude zanimljivo. Posle prolaska kroz taj njegov privatni muzej Coleman izvodi Asiu u vecernji izlazak na razna mesta po Nju Jorku, i usput caskaju o horor filmovima njenog caleta, o raznim privatnim stvarima, srecu se sa jednim madjionicharem, posecuju Freak Show, i tako dalje, ali ono sto je najbitnije i zasto sam izabrao bas ovu epizodu, je upravo Joe Coleman i njegova razmisljanja o strahu, smrti i zato ovaj kratki dokumentarac zaista od srca preporucujem svima, jer Coleman je jedna od retkih zivih licnosti koje ja cenim, jer moji "heroji" su obicno sve mrtvi ljudi, il' na dozivotnim robijama, a evo coveka, sto se kaze zivi-hodajuci svetac, koji nam prikazuje Nju Jork kakav slabo poznajemo i ima jedna poenta na kraju koju mora da se vidi. Znaci izuzetno, naravno sve je na engleskom, ima nemacki titl ispod i mora, mora, ali mora da se pogleda, jer nigde drugde ovakve stvari necete moci da vidite, to vam garantujem. Kome ovo bude zanimljivo postavio sam i link ka oficijelnom sajtu Dzoa Kolemana, i jos par tih portreta kojih nema u dokumentarcu, pa da se to sve detaljno overi, kako i prilici. (51 min)

http://www.joecoleman.com/

"This is a TV rip of a very interesting German TV Show called "Durch die Nacht mit..." meaning basically "One Night with...". Two celebrities meet in a major City where usually one of the two participants lives and they spent one evening together and talk a lot about private stuff while visiting various interesting places in the city. In this episode Asia Argento visits Joe Coleman in New York and they have a rather bizarre evening including a short visit to Magician David Blaine."

IMDB
Slika pod nazivom "The Big Bang Theory" na kojoj u gornjem delu moze da se vidi i okultna faca Timothy McVeigh :


DOWNLOAD :
https://rapidshare.com/files/4068578779/Durch%20die%20Nacht%20mit%20Asia%20Argento%20und%20Joe%20Coleman.avi

4 comments:

son of man said...

Into the Night with Joe Coleman and Asia Argento (2002) - new MU link added!

son of man said...

Into the Night with Joe Coleman and Asia Argento (2002) - NEW LINK!

Anonymous said...

e da je Joe dopustio kamerama da snime prizor od uriniranja kod David Blaine-a, bilo bi upotpunjeno, jer, pogledajte tu zadovoljnu facu kada izlazi iz WC-a!! ubercool!!

kodimir said...

All Things Under Heaven is on another level.

The title track provides its most sinister moment. It features a guest spot from the outsider artist Joe Coleman, who conducts a satanic sermon about how Mother Nature is conspiring to check humanity’s population, via the hantavirus and ebola and the rise in sexual deviancy (because it goes against procreative sex), and how junkies, sexual deviants, serial killers, rapists, racists, the men who hate their fellow men and the takers of human life are not the problem but the cure. “You’re the problem”, cries Coleman, “YOU’RE THE PROBLEM!”

https://soundcloud.com/the-icarus-line/sets/all-things-under-heaven-by-the-icarus-line

Related Posts with Thumbnails