Tuesday, January 19, 2010

Alan Yates (2005)

Director:
Sage Stallone


Carl Gabriel Yorke, čovek koji je u kultnom filmu Ruggera Deodata, Cannibal Holocaust, igrao pa može se reći i glavnu ulogu, reditelja Alana Yatesa, 25 godina posle, priča nam kako je sve to zapravo izgledalo u onoj vukojebini. Ne bih baš sad da prepričavam, ali napomenuću samo neke detalje, dakle Gabriel je krenuo na set u džunglu Amazona a da nije imao svoju kopiju scenarija tako da pojma nije imao koja je njegova uloga i o čemu je zapravo film. Tek kad je čamcem stigao na set izvalio je kakvo zlo se sprema, ali tad već beše kasno. On ovde detaljno pojašnjava svaku bitniju scenu pa i onu ljubavnu, ali po mom mišljenju malo se isfolirao kad je u pitanju ono okultno ubistvo praseta i majmuna, malo je tu preterano moralisao i gnušao se, ali i pored svega toga je na kraju ubio to prase, dakle folirant. On ovde iznosi i neke pikanterije o Ruggeru, o lokalnim indijancima i još svašta, znači zaista prajsles pričica, i ko voli Cannibal Holocaust (1980) uživaće punim plućima.

Inače ubedljivo najveći fan Holocausta u Srbiji je naš komšija Ognjanović, pa stoga ne propustite priliku da pročitate njegov skroz fanatičan tekst o filmu, i to mu je možda i jedan od najjačih rivjuova jer zapazite samo rečenicu kojom je počeo: "Postoje filmovi, retki ali tim vredniji, čiji se uticaj može uporediti sa udarcem pesnice: tresnu vas u lice, ili stomak, ili niže, i na neko vreme ošamute, i pitate se šta vas je to snašlo. Čak i kada se povratite, repriza nije bitno blaža od prvog udarca: svaki put iznova uspevaju da vas pomere iz mesta, zato što je na sirovu brutalnost njihovih postupaka nemoguće oguglati." AWESOME. A naravno koga zanima i ovaj reditelj-manijak Ruggero Deodato, tu je i odličan intervju sa njim sa GROSSMANN festivala od prošle godine. Dakle fullčina. (51 min)


http://www.imdb.com/title/tt0486254/

"Documentary follows Gabriel Yorke, the actor turned Berkeley professor who after 25 years of silence, is finally willing to speak about his participation in the most controversial film ever produced, Cannibal Holocaust (1980)."

Download :
http://rapidshare.com/files/174159588/AL_YATE.part1.rar
http://rapidshare.com/files/174168117/AL_YATE.part2.rar
http://rapidshare.com/files/174176622/AL_YATE.part3.rar
http://rapidshare.com/files/174185736/AL_YATE.part4.rar
http://rapidshare.com/files/174187015/AL_YATE.part5.rar

2 comments:

Harvester said...

Iako mi nakon svih tih silnih pročitanih rivjuova i dalje izmiče "genijalnost" tog osrednjeg filmića, volio bih ovo da pogledam.

son of man said...

Haha, genijalno, ovo bi ja nazvao klasican Harvi :)

Related Posts with Thumbnails