Thursday, January 7, 2010

For the Bible Tells Me So (2007)

Director:
Daniel G. Karslake

Još jedan bogohulni post neće da škodi, i vaistinu darova nikad dosta jer pobogu, pa danas se rodio SIN! Ne ja bre, nego ovaj drugi SIN, neki bi ga nazvali čak i ORIGINAL SIN. Sam naslov kaže koja je tema ovog dokumentarca : dobri Hrišćani mrze homoseksualce jer im Biblija tako kaže. Ništa sporno u ovoj izjavi, jer večna borba između Hrišćana i pedera je ovde sagledana iz malo drugačije perspektive. Ono što je mene odma' navuklo na film je sam početak kad tamo neke '77 neka hrishćanska aktivistkinja, žena-vernica (veštica samo par vekova ranije) ili već šta li je, drži konferenciju za štampu i govori o tome zašto homoseksualizam ne valja i kako je Bog to osudio trte-mrte, trte-mrte, a onda joj iznebuha prileće neki lik (gej aktivista) i zabada joj tortu u facu, i onda sledi scena sad očekuješ da ce ovi hrišćani da ispizde i da će doći do obračuna većih razmera pa i do tuče, kad ova sva tako masna po faci od šlaga kaže ajde sad da se svi zajedno pomolimo za spas duše ovog mladog grešnog čoveka, i onda se oni svi tako mole, ona izgovara molitvu i plače a ovaj lik što ju je odradio stoji i znači ne veruje kolko su ovi prsli. Dakle ja sam pao, i to ne pao, nego brate propao, znači scena je definitivni kult, za anale (opa). Naravno, ja ovde kao pripadnik Srpske Gnostičke Crkve nastupam sa pozicije nekog ko brani sve vrste razvrata i seksualnih devijacija pa logično i gej akcija, travera i sve što ide uz to, ali naravno nikako ne podržavam ove domaće folirantsko-prevarantske nevladine organizacije koje na konto navodne borbe za prava LGBT populacije uzimaju ogromne pare od preko. To je tolko jadno i providno da nisu zaslužili ni imena da im pomenem, uostalom svi ih znamo koji su : keš aktivisti.

Nego nešto drugo sam ja hteo. Aj nek' se svako od vas sada i ovde zapita šta iskreno misli na zadatu temu, a meni se nekako čini, možda grešim, da je odgovor velike većine : "Ma OK su homoseksualci, samo da mene ne diraju, što dalje od moje kuće" i tome slično. Nisam u pravu ? A pazi sad, imaš takav relativno čvrst stav po tom pitanju, a onda za par godina dobiješ dete koje je gej. Au koja frkica, ste razmišljali nekad o tome ? Ja jesam, ali ja baš i ne planiram decu, ali kad bi stvarno došlo do toga da neka nesrećnica poželi sa mnom nakot, što se mene tiče dete bi moglo da bude i traver ako hoće, zapravo bre šta god mu volja, al' naravno nismo svi isti. Ali eto, razmišljate o tome, dakle dobijete dete, u pubertetu se ispostavi da je gej, šta biste radili ? Dal' bi maltretirali dete ili ga pustili da bude to što jeste, ili ste možda u fazonu, u mojoj porodici nikad nije bilo takvih izroda, to meni nema šanse da se desi i sl. ?

Uglavnom odličan dokumentarac, i uvek kad pomislim na Ameriku ja pravim paralelu sa Srbijom i kontam da smo tu uvek negde uz njih, da mnogo više ličimo na suburban white trash amere nego na evropljane. Valjda smo zato i ratovali sa Amerikom jer smo iste budale, ili možda zato što se takmičimo ko će da ispadne veći kreten, koja nacija ima manji postotak homoseksualaca, čiji je veći, i tako to. Za sada smo izgubili ali borba se nastavlja - IZ INATA ! (98 min)


http://www.imdb.com/title/tt0912583/

"We meet five Christian families, each with a gay or lesbian child. Parents talk about their marriages and church-going, their children's childhood and coming out, their reactions, and changes over time. The stories told by these nine parents and four adult children alternate with talking heads - Protestant and Jewish theologians - and with film clips of fundamentalist preachers and pundits and news clips of people in the street. They discuss scripture and biblical scholarship. A thesis of the film is that much of Christianity's homophobia represents a misreading of scripture, a denial of science, and an embrace of quack psychology. The families call for love."




Download :
http://rapidshare.com/files/260704031/For.the.Bible.Tells.Me.So.part1.rar
http://rapidshare.com/files/260723585/For.the.Bible.Tells.Me.So.part2.rar
http://rapidshare.com/files/260743635/For.the.Bible.Tells.Me.So.part3.rar
http://rapidshare.com/files/260773354/For.the.Bible.Tells.Me.So.part4.rar
http://rapidshare.com/files/260801694/For.the.Bible.Tells.Me.So.part5.rar
http://rapidshare.com/files/260824975/For.the.Bible.Tells.Me.So.part6.rar
http://rapidshare.com/files/260989623/For.the.Bible.Tells.Me.So.part7.rar
http://rapidshare.com/files/261009089/For.the.Bible.Tells.Me.So.part8.rar

0 comments:

Related Posts with Thumbnails