Saturday, January 23, 2010

This Is the Zodiac Speaking (2007)

Director:
David Prior


Konačno, evo serial killer dokumentarca koji je sustigao Alberta Fisha, i opušteno mogu da kažem da je jače pokrio priču o Zodijaku čak i od Finčera, mada po imdb-u vidim da su zajedno radili na istraživanju slučaja. Doduše, ovo je po formi više CRIME dokumentarac nego serial killer, jer obrađene su priče vezane za svaki napad ponaosob sa policijske tačke gledišta, i više ima triler elemenata nego onih šokantnih, i ono što je najbitnije, što me posebno obradovalo, ovo nikako nije instant TV dokumentarac.

Vaspostavljeni su nikad ranije prezentovani dokazi, a o slučaju svedoče pubovi koji su tada prvi stigli na lice mesta, zatim oni koji su radili na slučaju godinama, pa onda srećom preživele žrtve koje otvoreno pričaju o svojim brutalnim susretima sa ubicom, mesta zločina su takođe full rekonstruisana, a posebno ono na obali jezera kad se Zodijak pojavio maskiran i ostavio notorious poruku na vratima kola.

Priča je veoma zarazna i napeta, a čak ima i jezovitih momenata što inače i nije svojstveno ovakvim dokumentarcima, ali reditelj je nekako uspeo da stvori takvu atmosferu u filmu da se čovek totalno posveti gledanju, dakle atmosfera ko u najboljem trileru sa zatamnjenjima koje je koristio i Borowski u Fishu. Najiskrenije preporučujem svima ovaj masterpis, a posebno onima koji vole trilere, jer ovo je neosporno jedan od najjačih real life trilera, odma' posle The Staircase i Paradise Losta. I ono što je još jako je da su postavili hardkodovan engleski subtitl, što u mnogome olakšava praćenje radnje. I moram još da naglasim da je ovo ripovano sa DVD seta koji sadrži dva dokumentarca, ovaj i His Name Was Arthur Leigh Allen (2007) od istog reditelja, a koji govori o glavnom osumnjičenom u ovom slučaju, i koji ću postaviti ovih dana. Znači stay tuned, i obavezno pogledajte ovo. (102 min)


http://www.imdb.com/title/tt1560206/

"David Prior’s documentary This Is The Zodiac Speaking is a chilling look at actual case files, morgue photos, crime scenes, news footage and actual evidence. Not only does it showcase the facts but the actual (still living) detectives, officers, phone operators and surviving victims are interviewed and their stories are told directly to the camera. This isn’t a casual, slightly angled interview. These people talk directly to you about the events that changed their lives."

Download :
http://rapidshare.com/files/344603744/THIS__IS__THE__ZODIAC__SPEAKING.part1.rar
http://rapidshare.com/files/344613175/THIS__IS__THE__ZODIAC__SPEAKING.part2.rar
http://rapidshare.com/files/344621919/THIS__IS__THE__ZODIAC__SPEAKING.part3.rar
http://rapidshare.com/files/344630256/THIS__IS__THE__ZODIAC__SPEAKING.part4.rar
http://rapidshare.com/files/344638145/THIS__IS__THE__ZODIAC__SPEAKING.part5.rar
http://rapidshare.com/files/344646020/THIS__IS__THE__ZODIAC__SPEAKING.part6.rar
http://rapidshare.com/files/344654333/THIS__IS__THE__ZODIAC__SPEAKING.part7.rar

4 comments:

Jorge A. Trejos I. said...

This is great tanx!

Anonymous said...

krepnuli linkovi, mozes stavit nove?
pozdrav

son of man said...

Aj postavicu do preksutra.

son of man said...

New links added.

Related Posts with Thumbnails