Friday, April 1, 2011

Everyman: Profile of a Serial Killer (1994)


Dokumentarac o detinjstvu i odrastanju serijskog ubice Džefrija Damera. O malom Džefriju pored njegovog oca Lajonela, govore i drugari iz škole, zatim mnogi true-crime autori i njegova maćeha. Na uvid dobijamo i mnoštvo never-before-seen home video snimaka iz vremena kad je Džefri bio još klinac, ali i iz vremena kada je već ubio par osoba, što je posebno creepy, videćete uostalom. Znači, gledamo kako Džefri vozi tricikl, kako se kupa, kako igra tenis sa ocem i tako redom. Idila, jednom rečju.


Uglavnom, već sam i previše pisao o ovom slučaju jer je o Dameru urađeno ubedljivo najviše 'serial killer' dokumentaraca, te ću samo ponoviti da mi je najiskrenije žao ovog momka, jer ko što rekoh, zbog svoje teške bolesti, ali i večitog odbacivanja, Džefri je tražio ljubav na skroz pogrešnim mestima, i on nikako ne može da se podvede pod standardne serijske ubice kao što su bili  npr. Bandi i Gejsi, jer na prvom mestu on nikada nije uživao u ubistvima, a što je jedna od glavnih odlika ovakvih predatora, tako da je on zapravo morao svaki put dobrano da se odvali od alkohola da bi mogao da ubija. Dakle, Džefri nikako nije bio sadista, jer on bi prvo drogirao svoje žrtve ne bi li ih obeznanio, pa tek onda ubijao, a sve u cilju da ne osete nikakvu bol. Malo čudno za jednog od najozloglašeniji serijskih ubica, zar ne ? Ali jebiga, takav je bio Džefri, totalno poremećen nesrećni mladić, ali u dubini duše, čini mi se, skroz dobar momak i o tome najbolje govori ovaj dokumentarac. I vaistinu, pored Ed Gina, ovo je jedini serijski ubica koga mi je najiskrenije žao, i sa kojim saosećam jer ga donekle i razumem. Jedan je Džefri Damer !


"Explores what made Jeffrey Dahmer the man he is today. Lionel Dahmer talks about living with the discovery that his son Jeffrey is a serial killer. Includes home video and super-8 footage of Jeffrey as a boy. Also includes interviews with the sister of one of his victims and his step-mother."


DOWNLOAD :
http://www.megaupload.com/?d=ROOB8BKL

1 comments:

Anonymous said...

Cekiraj - http://documentaryaddict.com/about/dahmer

P.s. Odgledaj film "Dahmer" iz 2002. Delovace ti po omotu da je povrshni tresh, a vredan je paznje. Dobro inkorporirani bitni detalji zlocina kao i saznanja o njegovom karakteru, a da ne deluje kao dokumentarac ili slesher, vec kao interesantan triler. Moram priznati i odlicna gluma (iako osoba koja ga glumi sad igra po retardiranim blok basterima O.o)

Related Posts with Thumbnails