Sunday, May 8, 2011

Into the Night with Marina Abramovic and Isnael Ivo (2003)


Director:
Edda Baumann-von Broen,
Hanna Leissner

Runtime: 67 min

Koja neprikosnovena kraljica je ova Marina Abramović, ta ležernost, taj spontanizam, jebote, pa kad je ovo snimano ona je imala 57 godina a i dalje izgleda kao devojka, prajsles vaistinu. I tačno se vidi da je odrastala u Beogradu, znači ceo fazon, nema šanse da bi je omašili u bilo kojoj sveckoj metropoli ili gradiću, to je taj naglasak, možda ne bi izvalili to čime se bavi, jer ipak je to Marina, ali bi je po govoru provalili na keca iako već dugo, dugo ne živi u Beogradu.


Nekima sigurno neće biti jasno o kakvoj formi dokumentarca se radi, ali zato je tu hilarious Into the Night with Joe Coleman and Asia Argento (2002) iz istog serijala da vam pojasni koja priča je u pitanju. I treba da budemo ponosni što je najveća svetska konceptualna umetnica potekla iz našeg (glavnog) grada, eto čak i Satan Panonski je tvrdio da mu je ona bila prva inspiracija, a i mnogi drugi. I tek sad, kad posle ove priče pogledam neke beogradske free artiste skontam gde su kupili fore. Ne znam dal' sam u pravu, te bih voleo da me neko ispravi, ali sve mi to jako liči, naravno ne bih pominjao imena jer nisam dovoljno kompetentan, ali mislim da je to upravo taj rad. Dakle, Marina Abramović, još jedna Boginja sa ovih prostora. Hail !


"The first meeting, in the Berlin night, between the performer Marina Abramovic and the dancer and choreographer Ismael Ivo. In the lively, cosmopolitan atmosphere of the German capital, they discover that their radical approach to art is not the only thing that ties them."

IMDB

DOWNLOAD :
http://www.megaupload.com/?d=KBW5FR2S

0 comments:

Related Posts with Thumbnails