Sunday, March 13, 2011

The Beach Boys and the Satan (1997)

Director:
Christoph Dreher

Runtime: 59 min

Već sam pisao o Beach Bojsima povodom odličnog dokumentarca Cease to Exist (2007), gde je do detalja opisana njihova veza sa Mensonovim gangom, ali zaista nisam pojma imao da su Bojsi otišli i mnogo dalje, pa se tako u ovom dokumentarcu pojavljuje između ostalih i okultni režiser Kenneth Anger koji govori o tome kako je Denis Vilson, inače bubnjar Beach Boysa, došao u kontakt sa Mensonovim jaranom Bobijem Beausoleilom.


Dakle, pored surove priče o Čarliju koja je po jednoj teoriji bila i glavni okidač za Tate-LaBianca ubistva, Bojsi su opušteno koketirali i sa drugim žešće zajebanim likovima pa i sa gudrom tj. LSD-jem na prvom mestu, tako da može da se zaključi da ih je neki Đavo uporno terao na tu okultističku stranu a samim tim i na ovaj blog. Uostalom, samo se setite njihovog havaji stajlinga i veselih surf rock pesmica (Surfin' USA, Surf City, Good Vibrations), i odma' će vam biti jasno da se tu nešto ne uklapa, te se postavlja pitanje otkud jedan šlager bend u tako mračnim vodama, kada su imali bukvalno sve što su poželeli, imali su svetsku slavu, jurile su ih cice, bili su prepuni para a opet im Đavo nije dao mira, što je kasnije logično izazvalo nesagledive posledice po pojedine članove benda, jer ko se igra vatrom a ne poznaje je (kao ja npr.)...pa jasno, zna se šta biva, nedobog nikom.


"The Beach Boys and Satan is a documentary film made as part of the Pop Odyssee series and directed by music documentary specialist Christoph Dreher. This documentary, in addition to placing The Beach Boys rise to success into context with rarely seen footage of the band, exposes California's darker side and investigates the connections between some of the most controversial characters of that period (Anton La Vey, Kenneth Anger, and Brian Wilson) and their connection to the Manson Family. The film includes interviews with Kim Fowley, Don Was and the creative force behind the Beach Boys, Brian Wilson. There are also archive clips surrounding the trial of Charles Manson and various members of The Family. The film which was originally released in 1997 has been unavailable for some time and this release on DVD will be highly anticipated."


Download :
http://www.megaupload.com/?d=MKQ5FA57

6 comments:

Unknown said...

To da su Bic Bojsi limunadica prosto nije tacno.
Prica se vrti oko Brajana Vilsona i njegovog susreta sa mendzerima izdavaca.
Doneo im Brajan materijal i kao aj da cujemo.
I krece tako Gud Vajbrejsn. I traje i traje i traje... Navodno 16 minuta je trajala ta psihodelicna verzija.
Uglavnom, skracena je na sablonskih 3 min po peesu.
A eto ti osvetljavas tu drugu stranu price i veze sa okultnim.
Do jaja!

Erwin Trommel said...

Pa jeste, nisu Beach Boys-i "šlager bend"! Pogotovo u periodu kada se Manson petljao oko njih. Recimo, "Pet Sounds" je inspirisao Beatles-e da snime "Sgt. Pepper". Ali i pored toga, imali su neku mračnu notu u pozadini, što je kulminiralo na "Smile" albumu a pogotovo kasnije u Dennisovoj pesmi "Thoughts of you" ili čuvenoj "Surf's up".
U svakom slučaju, hvala za dokumentarac!

Anonymous said...

the sound on the avi file is screwed. it skips all the way through. can you please reupload?

Anonymous said...

can you upload this again without the faulty sound?

son of man said...

That has nothing to do with upload. But let me check...

son of man said...

Just downloaded it, everything is fine with a sound.

Related Posts with Thumbnails