Thursday, March 31, 2011

Still Making Moonshine (2007)

Director:
Kelly L. Riley

Runtime: 62 min

Čiča ponovo peče rakiju, čiča je i dalje peče uprkos svima, čiča's back on the map, hell, yeah! Znači čiča mu ga i dalje daje po outlaw butlegingu, iako je većina raje na jugu batalila tu rabotu i počela da uzgaja marihuanu, jer im se to naravno mnogo više isplati, tako da retko ko i dalje pravi svoju rakiju, i naš junak, Džim Tom, je među poslednjim mohikancima. On i još par jarana su bukvalno i poslednji butlegeri u Severnoj Karolini, jer ljudi se sve više plaše zakona, kazne su zaista ogromne.


Pored standardnih južnjačkih pričica, Džim ovde čak i solo pravi kazan, tako da ćete moći putem ovog tutorijala i to da naučite. Časna starina nam pripoveda kako je sa 15 godina prvi put probao moonshine i kako ga je privukao specifičan miris. I to je to, sve je tu, ceo proces, od početka do kraja. Dakle, ako nećete da overite od subotičke plastike bolje u'vatite pa sami pecite rakiju ko ovaj čiča, i jes' da realno mož' da se oslepi od toga, ali ćete bar ostati živi, jer danas je i samo to ogroman uspeh, dakle preživeti, ključna reč jebiga. A da bi nam pokazao kako je rakija koju on pravi najjača, mućka je da se sami uverimo koliki je "venac". I zaista je odličan venac, vaistinu je jaka. Alal vera čiča !


"Documentary filmmaker Kelly L. Riley returns to the mountains of North Carolina and discovers more than just whiskey being bootlegged. Jim Tom smiths a still from a roll of copper at his creek-side camp. In a dry county thick with prying eyes and tee-totalers, Jim Tom slips around making a run of moonshine. Jerry Jumper and William Bird explain how the old spirit allies of the Cherokee, "the little people", still live in the near by woods and streams. As a feature length sequel to the critically acclaimed short documentary "Moonshine", "Still Making Moonshine" is a drunken tale of lost language, severed limbs, buried shine and blackouts. Have a taste of bootleg whiskey and Jesus, 140 proof."


DOWNLOAD :
http://www.megaupload.com/?d=CQP03W84

2 comments:

Anonymous said...

Please re-upload ...

Anonymous said...

please re-upload

Related Posts with Thumbnails