Tuesday, March 22, 2011

Citizen Shane (2004)


Director:
Ron Tibbett

Runtime: 58 min

Naš junak, Shane Ballard (22) odlučio je da se kandiduje kao republikanski kandidat na izborima za šerifa Lowndes okruga u državi Misisipi. Sve ovo ne bi bilo toliko interesantno da Shane nema pregršt jako bizanih hobija, pa tako otvoreno i strastveno podržava pornografiju, što može i da se vidi u njegovim smehotresnim predizbornim spotovima, ali ono što je najveća kontraveza je njegovo drugovanje sa Čarlijem Mensonom, gde mu čak Čarli lično telefonom daje full podršku, a što ćete moći i da čujete. Pored toga slušamo i priču kako je uspeo da se konektuje sa Čarlijem, i njegova razmišljanja o Čiči koja sam odmah prepoznao, jer na sličan način sam ga i ja doživeo. Zatim nam Shane pripoveda kako je ko derište bio žešće fasciniran Hitlerom, a kasnije i serijskim ubicama (my nigga'), tako da ovde od njega dobijamo i taj deo priče o kome sam ja već dosta pisao povodom awesome dokumentarca Collectors (2000), znači otkud ta fascinacija, kako je sve počelo, i Shane tu zaista odlično poentira. A hajlajt su naravno ti promotivni spotovi, jer Shane je i te kako svestan da nema nikakve šanse da pobedi, te je iskoristio ovu priliku da propagira svoje stavove ali i da se sprda na sve moguće načine. Inače, ovo je jako raritetan dokumentarac, jedva sam ga iskopo, stoga ga nikako ne bi valjalo propustiti jer Shane je faca samo tak'a. Hail Shane!

IMDB

"Literally orphaned by police conspiracy, Shane Ballard is not your usual serial murderer and stripper obsessed self-marginalized southern small town eccentric. Whether he's pursuing the impossible dream of becoming Loundes County sheriff to find his mother's murderer or having a cozy heart to heart phone chat with Charles Manson, CITIZEN SHANE portrays the charismatic Shane without a whiff of exploitation or condescension and with a lot of humor and affection. If you're an American despairing the willing cultural, political and social homoginization that's transformed this once great country into a conformist and ironist limbo, this film will reafirm your faith in being smart, curious and weird."



Download :
http://www.megaupload.com/?d=3TM6NGXS

4 comments:

Anonymous said...

Thanks for sharing...another great upload.
Cheers Dan.

The Evil Gringo said...

Thanks for the posting, Son of Man. If you want to understand the mentality of genuine Americans (not the kind of conformists who support Bush and Obama, but the sort of authentic rebels who created the nation), there is no better place to start than watching CITIZEN SHANE.

A superb documentary.

kolaps said...

kakav kralj! genijalno!

Jorge A. Trejos I. said...

i was missing this too!!!!!! jajajajajaj

Related Posts with Thumbnails