Thursday, March 24, 2011

Deranged Chronicles: The Making of Deranged (1993)


Runtime: 90 min

Prvo što ćete moći da vidite u ovom dokumentarcu je navodno mesto gde je nekad stajala kuća našeg heroja, Ed Gina. Znači, prajsles. Nažalost, ta kuća je još davne 1957. do temelja izgorela, ali imanje i dan danas pohode hodočasnici iz celoga sveta. Inače, kultni horror Deranged (1974) kojim se bavi ovaj dokumentarac, je treći film inspirisan likom i delom Ed Gina. Prvi je naravno Hičkokov Psycho (1960), drugi The Texas Chain Saw Massacre (1974), ali se samo Deranged zapravo primakao onoj pravoj, istinitoj priči koju ja cenim. Naravno, kasnije su usledile još neke gistro ekranizacije i inspiracije, ali nažalost nijedna nije ni za kurac, što se posebno odnosi na Ed Gein: The Butcher of Plainfield (2007), dok je Ed Gein (2000) još i gledljive prirode jer nije pravljen u klasičnom horror fazonu već je to više biografska drama, mada opet kažem sve je to kurac, jer Ed Gin definitivno zaslužuje jedan ozbiljno urađen igrani film ali i dokumentarac, te sam se povodom toga pre jedno godinu dana čak usudio da priupitam Džona Borovskog koji trenutno završava dokumentarac o Pancramu, a za koga smatram da je jedini sposoban za takav presurov pothvat, dal' ima u planu da se pozabavi i ovom facom, na šta je dotični odgovorio da tu više nema živih svedoka, pa je navodno time mnogo teže takvo nešto ostvariti, mada ako ćemo iskreno nije bilo svedoka ni za H.H. Holmsa, a kamoli za Alberta Fiša, pa je opet uradio vrhunske dokumentarce. No dobro, šta da se radi, uglavnom ja ću učiniti sve što je u mojoj moći da ga nagnam na kvarno da mu sledeći rad bude o Ginu, a pošto on dokumentarce snima i po 3-4 godine, očekujmo eventualno jebiga do 2015. nešto na tu temu.


Pored 'Making Of' dela ovde ćete imati priliku da vidite i sve trejlere, zatim deo gde nam producent Tom Karr pripoveda istinitu priču o Ediju koja je bila konkretna inspiracija za ovaj film, pa onda posmatramo legendarnog Tom Savinija kako radi ono što najbolje radi i slušamo reditelja Jeff Gilliana koji priča uopšteno o filmu sa mnoštvom dojajnih trivijica kao što je npr. podatak da tada mladi Harvey Keitel ladno nije prošao audiciju za glavnu ulogu. Da se zaokruži ta "death art" priča, jednu numeru na soundtrack-u je uradio nemački death industrial bend Genocide Organ. Za kraj dobijamo na uvid i sve verzije plakata za ovaj masterpis. Dovoljno.


"This documentary is 'the making of' Deranged (1974) with interviews from Jeff Gillian, Tom Karr and Tom Savini, including great behind the scenes footage filmed by Tom. Also includes two still galleries, Original Trailer, Unrated Version Trailer, Teaser Trailer and The Ed Gein Story - Documentary."


Download :
http://www.megaupload.com/?d=GZ5K0WGF

0 comments:

Related Posts with Thumbnails