Saturday, March 26, 2011

RAKILLA ili kako smo se trovali rakijom i nažalost preživeli


Slušam vesti ovih dana, čujem neki likovi se potrovali rakijom, 4-oro mrtvih, užas, znači Zozovača stajl je opet u kući, al' ono, nisam skontao o kojoj se tačno rakiji radi dok juče nisam pogledao vesti, što se kaže "sa razumevanjem", i skontao da se pominje plastika od pola litre subotičkog proizvođača. Tu me spičila takva fleščina da me evo i sad drži, ma nije mi dobro uopšte. Pa jebote ja sam to jeftino zlo 2006. i 2007. cirkao na dnevnoj razini, mada sam ja više preferirao lozu, ali to je isti kurac, jer metil-alkohol ne bira, a da ne pričamo o glavoboljama koje sam imao i sranja koja sam pravio, zaista jadni ti ljudi oko mene kad stučem polutku litre za sat vremena, znači pravi onaj otrov, nema zajebancije, ali kad se nema para daj šta daš, navodno bolje to nego gudra, gistro-šatro, a to još bila neka ultra smešna cena, tipa 150 dinara, taman do prvog kioska i milina.


Doduše, neke od najboljih i najluđih tekstova sam napisao upravo na dotičnoj lozi, ali tad još nisam imao blog te sam se bahanalisao po forumima i maltretirao neku decu, dušu sam im vadio šta sam im radio, i sad trpe posledice, bez zajebancije. Inače, posle takve jedne alkoholno-spiritualne seanse sam zaglavio čak i u Lazi, dakle nije šala, sranje nije bilo nimalo slatko. Uostalom izvalite samo ovu fotku gde moj pobratim Collapse iz Kragujevca i ja, u vidno alkoholisanom stanju, sviramo u plastiku kod mene na gajbi. Sreća pa je fotka iz 2007. inače da se tim tempom nastavilo ja sad ovo provereno ne bi pisao. Zapravo, kad malo bolje razmislim, moj najveći uspeh nije bataljivanje gudre kao što se pogrešno misli, već alkohola, jer 90% mojih muških predaka i rodbine su bili notorni alkoholičari, a neki su bogme i dalje u priči, i to se tačno genima prenosi, sa kolena na koleno, i vala red je bio da se prestane sa tom pogubnom tradicijom, nadam se samo da neću pokleknuti i izdati along the way. Inače, ovu lozu sam krstio RAKILLA, skroz opravdano, zar ne?


"Siniša R. iz Pirota, tehnolog u subotičkom preduzeću „Skaid”, od čije rakije se sumnja da je umrlo troje ljudi, kao i rukovodilac proizvodnje Mane K. iz Prigrevice uhapšeni su juče u akciji policije. Krivična prijava biće podneta i protiv vlasnika i direktora firme „Skaid” Miroslava M. koji je u bekstvu, saopštio je MUP.

Oni su osumnjičeni za krivično delo proizvodnje i stavljanja u promet škodljivih proizvoda, odnosno da su kao odgovorna lica privrednog društva „Skaid„ D. O. O. u zakupljenom proizvodnom pogonu u Prigrevici, od 2010. godine do 18. februara ove godine organizovali proizvodnju i prodaju žestokih alkoholnih pića s visokom koncentracijom metil-alkohola. U saradnji s Odeljenjem za vino, rakiju, alkoholna i bezalkoholna pića Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede uzeti su uzorci alkoholnih pića iz magacina gotovih proizvoda. Analize su obavile ovlašćene laboratorije koje su potvrdile prisustvo metil-alkohola, štetnog po zdravlje ljudi. Utvrđeno je da rakija lozovača od 40 odsto u pakovanju od pola litra u PVC boci sadrži 37,92 grama po litru alkoholnog pića, a dozvoljeno je maksimalno četiri grama po litru, kao i rakija od voća šljivovica od 50 odsto u pakovanjima od 0,5 litara i jedan litar, koje u sebi sadrže koncentraciju metil-alkohola dva puta veću od dozvoljene. Količine otkrivene u piću su i suprotne Pravilniku o kvalitetu alkoholnih pića. „Skaid” je 18. februara izbrisan iz registra proizvođača rakije i drugih alkoholnih pića. Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Somboru.Poljoprivredna inspekcija Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede sprovela je više od 450 kontrola širom zemlje i s tržišta do sada isključila 13.400 litara nebezbedne rakije. Inspekcija u saradnji s MUP-om nastavlja intenzivne kontrole objekata širom zemlje i ponovo poziva građane da ne kupuju i ne konzumiraju šljivovicu prepečenicu i lozovaču kompanije „Skaid” jer su opasne po ljudsko zdravlje. Kontrolišu se veletrgovine i maloprodajni objekti, navodi se u saopštenju Poljoprivredne inspekcije, i dodaje da i sami trgovci počinju da povlače proizvode tog proizvođača iz prometa. Inspekcija, koja povlači nebezbednu rakiju u originalnom pakovanju, poziva građane da obrate pažnju na originalno zatvaranje i kod drugih „Skaidovih” proizvoda jer postoji mogućnost da se presipaju rakije nepoznatog porekla koje mogu predstavljati opasnost po život i zdravlje."


"Još dva slučaja trovanja metil-alkoholom? U Zavodu za sudsku medicinu u Nišu očekuju kompletne rezultate još dve obdukcije zbog sumnje da je smrt nastupila zbog metil-alkohola - rekao je juče Tanjugu direktor te ustanove prof. dr Radovan Karadžić. – Obdukcija preminulog koju smo juče radili u Leskovcu ne ukazuje da je smrt nastupila zbog metil-alkohola, ali očekujemo da nam povodom tog slučaja stignu dodatne laboratorijske analize. Juče je planirana obdukcija još jedne osobe koja je priminula na području Niša, dodao je Karadžić. Prisustvo metil-alkohola ranije je potvrđeno je kod preminulog Z. M. (47) iz Novog Sela kod Niša i kod osobe preminule na jugu Srbije, rekao je juče Karadžić Tanjugu. Istražni organi utvrđuju da li su ove osobe konzumirale rakiju subotičkog „Skaida”, napomenuli su u Zavoda za sudsku medicinu."

10 comments:

Dejan Ognjanovic said...

što te ne ubije, čini te jačim!... ili ti sjebe jetru, mozak i druge iznutrice.

Lonza said...

hahah vidi ga zlata na prvoj slici obnevideo haha

Anonymous said...

hahah, eve ga jos jedan:

http://www.mondo.rs/s201419/Info/Hronika_i_Drustvo/Otrovna_rakija_ubila_i_Beogradjanina.html

son of man said...

@Lonza - haha, taj rad, umalo oslepeo, jedva sam mu oteo plastiku, hahaha

son of man said...

Ljudi, dal' verujete da mi je tolko gadno da me vata bukvalno mučnina kad sad vidim onu naslovnu fotku sa plastikama. Ladno i dan danas mogu tačno da osetim taj "okus i miris" hemije posle popijenog gutljaja, užas, U-Ž-A-S !

Anonymous said...

SCAID - sponsored by Topalovici

znaci to je ta okultna "polovka u plastici" :D

kolaps said...

cirkamo SCAID, jer smo THE SRBI

Anonymous said...

Možda su tu rakiju plasirali momci iz Bilderberg grupe sa ostalim iluminatima da malo smanje stanovništvo
:)

LORTEK said...

zakleo bih se da tu spada i famozni shampon aka pelin istog proizvodjacha . . . jedini put da sam pravio incidente je bilo na tom otrovu xD

Anonymous said...

Nebi se čudio da braća Đorđević i tu imaju prste.

Related Posts with Thumbnails