Monday, March 28, 2011

Iggy Pop - Lust For Life (1998)


Runtime: 50 min

Prvi put sam čuo za ovu facu kada je, čini mi se, početkom 90-ih ili možda čak i ranije nastupio u Beogradu, doduše možda sam i istripovao, davno beše. A onda je došao i Kustin Arizona Dream 1993. i zaista odlična pesmica "In the Death Car", dok sam njegovu old school-real deal muziku spoznao tek '96 kada sam preko 10 puta gledao legendarni Trainspotting u bioskopu. Sećam se da je u tom filmu imao čak 2 svoje numere, "Lust for Life" i "Nightclubbing", i ne zna se koja je jača, tako da sam se tu primio samo tako, i naravno odma' nabacio par ranih albuma.


I sad kad sa ove tačke sagledam stvari, Iggy Pop je bre jedan dojaja lik, iskren "do bola", što bi rekli neki moji ortaci. Gudrao se, cirkao, pravio sranja, nastupao sa Dejvid Bouvijem koji je tek priča za sebe, dakle nema šta taj nije radio, ali se sad kao smirio, i realno svaka mu čast što je uspeo da preživi sva ta ludila počevši od gudre. Inače, definitivni hajlajt filma je njegov čuveni nastup na festivalu u Sinsinatiju 1970. koji je uživo prenosila NBC televizija, ne znajući šta im ovaj sprema, a Iggy je, gle čuda, baš pred nastup pojeo 2 LSD-a te tako istripovo da je Isus i onako sav iskrivljen najopuštenije sišao u masu, međ' ljude, međ svoju pastvu, i to je realno bio prvi sing-along ikada, da bi se onda bukvalno popeo na ljude koji su ga pobožno držali za noge, i u stojećem položaju krenuo da "blagosilja" masu, i to puterom od kikirikija koji se tu spontao našao, ni dan danas se ne zna odakle mu to u ruci. Vaistinu genijalna scena, i ako ni zbog čega, a ono bar zbog nje vredi pogledati ovaj dokumentarac. Iggy kralj !


"This documentarie features old footage and also the man himself being very candid about his past and what he was thinking at particular points in his career. Iggy Pop burst out of Detroit in the late '60's as the frontman for The Stooges. The Stooges were raw, immediate and vulgar. Iggy Pop became notorious for self-mutilating himself on stage and whilst smeared in blood, diving into the audience. Though largely ignored at the time by mainstream audiences, Iggy and The Stooges helped define the sound and attitude that would later be known as punk rock."



10 comments:

bellyman said...

Hvala majstore! Super stvar!!!

Anonymous said...

Puno hvala!

annie said...

au, ova ti se pozlatila!!! Covece, koja serija postova i koji tempo! Genijalno!

Anonymous said...

Super upload Son Of Man...this is great...IGGY POP rules.
Thanks for sharing Cheers Dan.

Anonymous said...

Hvala ti za ovo i za ceo blog :) odlican je...

son of man said...

Iggy Pop - Lust For Life (1998) - NEW LINK ADDED!

Unknown said...

Please can you kindly upload this again, inks are all dead sadly.
Iggy Pop - Lust For Life (1998)

Svetislav said...

Iggy Pop - Lust For Life (1998) - new MEGA link

Unknown said...

THANK YOU Svetislav, very much!

Unknown said...

The link doesn’t work, it should in .mp4 not .avi

Related Posts with Thumbnails