Thursday, March 18, 2010

Death Row Diaries (1998)

Priča o Christi Pike, najmlađoj ženskoj osobi koja je osuđena na smrt u SAD. Sa 18 godina, 1995. je uz asistenciju dvoje svojih prijatelja ubila školsku drugaricu Colleen Slemmer, jer je utripovala da ova 'oće da joj otme dečka. Ono što je počelo kao prebijanje iz osvete pretvorilo se u jedan od naj-gruesome zločina u West Virdžiniji. Colleen je pronađena dobrano iskasapljena, prerezanog vrata i otvorene lobanje.

Pajkovoj je suđeno za ubistvo i za organizovanje zavere da se počini ubistvo, te je u martu '96 osuđena na smrt na električnoj stolici za ubistvo, plus još 25 godina za zaveru. Njen tadašnji dečko koji joj je pomogao u izvršenju dela je dobio doživotnu sa pravom na pomilovanje, a drugarica koja je postala "svedok saradnik" uslovnu kaznu.

U ovom zločinu je bilo baš bizarnih detalja, npr. na telu žrtve je bio urezan pentagram, te se sumnjalo da ubistvo ima i nekakav ritualni bekgraund, a Christa je posle razbijanja glave žrtvi, uzela parče lobanje i navodno se hvalila po školi sve dok sutradan nije uhapšena sa saučesnicima. 3 godine posle zločina Pajkova na death rowu čeka na izvršenje smrtne kazne, i priča nam o tome šta se zapravo dogodilo te noći, a u dokumentarcu govore i njen bivši dečko, njena majka, majka žrtve i ljudi koji su se bavili slučajem, a tu su i snimci sa suđenja. Više o Christi Pike i uopšte ovom slučaju možete pročitati ovde.

"SHE lives in a grey concrete box. It is full of stuffed animal, toys, family photographs and trinkets depicting angels. She is allowed one hour every day for exercise. She is 22 years old. She is sentenced to die. The spartan 3 m by 3.5 m cell at the maximum security prison for women in Nashville, Tennessee, is her last home. There is virtually no chance that Christa Gail Pike, the youngest woman on America's death row, will ever leave prison alive. In 1996, the then 19-year-old Pike was sentenced to die by electrocution for an unspeakably horrific crime. But Pike has a face that beguiles easily. Catherine Crier, the host of an American television news programme called Fox Files, described her as having a "sweet voice and childlike manner." A juror at Pike's trial put it better: "She has an angel's face and a devil's heart."

Download :
http://rapidshare.com/files/363602836/Death_Row_Diaries.part1.rar
http://rapidshare.com/files/363602838/Death_Row_Diaries.part2.rar
http://rapidshare.com/files/363641197/Death_Row_Diaries.part3.rar
http://rapidshare.com/files/363641200/Death_Row_Diaries.part4.rar
http://rapidshare.com/files/363660912/Death_Row_Diaries.part5.rar

Pass : abraxas365

1 comments:

Anonymous said...

mislim da je po ovom slucaju snimljen i igrani film, gledao sam jedan pre par godina pa nisam siguran dal je to to

Related Posts with Thumbnails