Monday, March 1, 2010

Robna kuća - Novi talas u SFRJ (2010) epizoda 3

Treći i poslednji deo serijala o novom talasu u SFRJ, bavi se medijima koji su zdušno podržali celu akciju, i bez kojih možda i ne bi bilo tolike pomame. Tu se prvenstveno radi o televiziji sa emisijama poput Rokenrolera, a bilo je i štampanih medija koji su u to doba imali mnogo veći uticaj nego danas, naravno, Džuboks na prvom mestu. Zatim, tu je priča o Paket Aranžmanu, kako je uopšte došlo do toga da se tri dijametralno suprotna benda nađu na istoj ploči, i kakav je uticaj imao taj kultni album.

U to doba je snimljen čak i jedan igrani film koji je možda i najjače dodao gasa novom talasu. Radi se o masterpisu Miše Radivojevića, Dečko koji obećava (1981). Za kraj ide priča o definitivno najjačem bendu iz cele te novovalne ujdurme, o Šarlo Akrobati, bendu zbog koga sam i pratio ovaj serijal, i čini mi se da nije nimalo slučajno što je baš Šarlo zapečatio priču, jer Koja lepo kaže ovde : "Ja nikad nisam bio zadovoljan tim bendovima, moram priznati, na kraju krajeva zato smo i napravili bend, zato što je po meni tu osim pukog prepisivanja hitova pank grupa, trebalo još nešto da se desi." Vaistinu. I ne znam dal'ste izvalili, ali meni se čini da je Koja u to doba možda i nesvesno furao stajling Leatherface-a iz TCM-a, jer izvalite samo tu frizuru, pa i način odevanja, još mu samo fali motorna testera, ladno, bez zajebancije. (28 min)

Download :
http://www.megaupload.com/?d=BWHKHW5S

Or :
http://rapidshare.com/files/357335922/Robna_kuca_-_Novi_talas_u_SFRJ__ep._3_.mp4.001
http://rapidshare.com/files/357368947/Robna_kuca_-_Novi_talas_u_SFRJ__ep._3_.mp4.002
http://rapidshare.com/files/357375366/Robna_kuca_-_Novi_talas_u_SFRJ__ep._3_.mp4.003

3 comments:

Bassta! Pex, a.k.a. Gramofonije Plocanovic said...

haha, istina za Leatherface!
nego, slaba epizoda, ocekivao sam vise o Sarlu. treba neko da uhvati Koju i detaljno da ga preispita i zabelezi na filmsku traku.
Niko tu nije znao nista, osim benda i Koje najvise, sto se i pokazalo iz ove epizode, narocito iz stava Petra Janjatovica...

rashomon said...

Стварно, једва 10 минута о Шарлу...

TripAtBrain said...

Janjatovic je mainstream sminker:).Pojma on nema!

Related Posts with Thumbnails