Saturday, March 6, 2010

Murder: No Apparent Motive (1984)

Director:
Imre Horvath

Evo jednog old school serial killer dokumentarca koji se bavi prvenstveno profajlerima koji su u to doba bili, pa da ne preteram, na nivou štapa i kanapa, i inače volim ovakve matore radove je nema previše smarajućih re-enactmenta, znači samo suva priča i arhiva. Pored niza zločinaca ovde se spominje i Green River Killer za koga tad ni u najavi nisu imali pojma ko je, a da ne pričamo o hapšenju, tako da je jako zanimljivo čuti kakav profil su mu napravili, tj. kolko to uopšte ima veze sa Gary Ridgway-em koji je uhapšen tek 2001. godine i to samo zahvaljujući DNK dokazima.

Najveći deo filma je posvećen jednom od najinteligentnijih serijskih ubica ikada, Ed Kemperu, koji kroz ovaj never before seen intervju racionalizuje svoje zločine i pokušava da nam pojasni o kakvom se zapravo drajvu radi, šta je to što ga goni, kako razmišlja serijski ubica, što je naravno i hajlajt ovog dokumentaraca. Pored Kempera tu je i intervju sa Bandijem, koji je sušta suprotnost Kemperu, i koji sve poriče iako su dokazi više nego očigledni, najjači deo je upravo video snimak suđenja gde on u stilu Slobe i Šeška sam sebe brani, dakle neverovatne scene. O serijskim ubicama sam na ovom blogu već napiso omanji roman tako da neću više da širim priču i da se ponavljam, pogledajte film. (72 min)


IMDb

"Documentary about serial killers and FBI Behavioral Sciences Profilers. Interviews with Ed Kemper and Ted Bundy as well as crime victims and law enforcement officials. Includes some Dramatic Recreations."

Download :
http://depositfiles.com/files/rcufhz3z0

0 comments:

Related Posts with Thumbnails