Sunday, March 21, 2010

Natascha: The Girl in the Cellar (2010)

Mora da priznam da do sad nisam čuo za ovaj slučaj, ili će pre biti da sam čuo pa ga pogrešno povezao sa slučajem Josefa Fritzla, jer su se oba zločina odigrala u Austriji, otprilike u isto vreme. Neko bi sad rek'o, vidi bre kakvi su ovi Austrijanci, samo neke tamnice i robovi, to im je u krvi, vuku to još iz austro-ugarske monarhije, ali će pre biti da toga ima svuda, samo su ova 2 slučaja nekako isplivala u prvi plan, jer ko zna koliko još devojaka, pa i momaka, u ovom trenutku sede tako zatočeni negde, možda baš u vašem komšiluku, u stanu do vas, kod ljubaznog komšije koji vas uvek pozdravi u prolazu, i drži vam vrata od lifta. Uostalom, setimo se samo slučaja one dve ruske tinejdžerke koje je Viktor Mokhov držao 4 godine u šteku radi seksa, a da ne pominjemo uopšte američke akcije.

Natascha Kampusch je imala 10 godina kada ju je 1998. u Beču, na putu do škole, kombijem presreo i oteo Wolfgang Priklopil, te odveo u podrum svoje kuće, gde ju je držao zatočenu 8 godina. Još podataka o ovom slučaju i uopšte tom tamničarskom novom talasu, koji je preplavio svet, možete pročitati u odličnom tekstu Sex Slaves: The Psychology of Mastery by Katherine Ramsland. Inače, postoji još jedan dokumentarac pod nazivom "Natascha Kampusch: 3096 days in captivity" koji je rađen neposredno po njenom oslobađanju, i gde je ona još bila pod jakim uticajem Priklopila, te ga u neku ruku i opravdavala i saosećala sa njim, tako da ukoliko neko naleti na neki živ torrent ili još bolje RS-MU-NL-HF linkove, nek baci dojavu. (45 min)

"Documentary about Natascha Kampusch, the Austrian woman who was kidnapped at the age of ten, held in a cellar in the Viennese suburbs and escaped eight years later."

Download :
http://rs648.rapidshare.com/files/352080469/Natascha.The.Girl.In.The.Cellar.WS.PDTV.XviD-FTP_uploaded_by_Sparhawk.rar
http://rs236.rapidshare.com/files/352080269/Natascha.The.Girl.In.The.Cellar.WS.PDTV.XviD-FTP_uploaded_by_Sparhawk.r00

6 comments:

Anonymous said...

uh ovo je pakleno , bio je dokumentarac i to na HRT tako reci odma nakon premijere na austriskoj A1 i bilo je u podcastu HRT da se skine mora znaci da bude i na tube :/ probacu da iskopam

Anonymous said...

http://mediathek.daserste.de/daserste/servlet/content/3707260?categoryId=&goto=&moduleId=799280&pageId=&show= evo ga

son of man said...

Fala Sigi ;)

zakk said...

Sine, ne zna se kolko možeš da budeš u pravu. Po Beogradu ima raznih zlikovaca, a ima i neistraženih podruma i katakombi koliko ti volja. Uopšte nije lagodna tema...

the saucer people said...

One of the links to Natascha Girl in the Cellar is dead but luckily I found two new RS ones:

http://rapidshare.com/files/354428076/Natascha.The.Girl.in.the.Cellar.part1.rar

http://rapidshare.com/files/354427979/Natascha.The.Girl.in.the.Cellar.part2.rar

Very interesting documentary, takes the concept of Stockholm Syndrome into entirely new areas...

son of man said...

Thanks saucer ;)

Related Posts with Thumbnails