Tuesday, February 9, 2010

The Final Report: D.C.Sniper (2006)

Nisam do sad postavljao ništa o ovom slučaju jer mi nije bio baš preterano zanimljiv. Naime, dok je ova frka trajala tako krajem 2002. pratio sam dešavanja svaki dan preko TV-a, i baš je delovalo ko opaka priča, ali kad su ih navatali i kad se ispostavilo da su ubice Crnci duboko sam se razočarao, jer nekako naviko sam da su serijske ubice isključivo belci (80%), i nikako to nisam mogao da povežem, niti da vizuelizujem. A i to ubijanje iz snajpera mi je delovalo nekako kukavički, jer inače serijske ubice se time ne bave, serijske ubice se susreću oči u oči sa svojim žrtvama, to im je poenta, da osete taj strah. Mada bilo je tu par elemenata u ovom slučaju koji su bili u starom dobrom stilu, npr. death tarot karta sa porukom na poleđini "Call me God", pa onda posle ubistva onog klinca poruka u Zodijak stilu da ni deca više neće biti sigurna. Dakle, nije da se nisu trudili da stvore atmosferu terora, ali meni to nije bilo dovoljno, očekivo sam neki debeli bekgraund, na prvom mestu odgovore na pitanja ZAŠTO, ODAKLE IDEJA itd.etc.?

Ovaj History-ev Final Report serijal se upravo time bavi, znači question and answer fazon, pa ga stoga i postavljam. Ono što do sad nisam znao o D.C. Sniper slučaju a što je prezentovano u ovom dokumentarcu, je npr. činjenica da je John Allen Muhammad bio član religijske organizacije The Nation of Islam, čiji je član bio i legendarni Malcolm X dok ga nisu izbacili sredinom 60-ih, a kasnije, sumnja se, čak učestvovali i u atentatu na njega. Druga stvar koja se ne može poreći ovom crnačkom dvojcu je neverovatno dobra organizacija, dakle ona ideja sa rupom na gepeku kola, bežanija putem GPS-a i lap-topova, to je skroz za rispekt, i neki teoretičari zavere bi čak mogli ovde da lupe i primedbu da je to malo too much organizacije za 2 neuka Afro-Amerikanca od kojih je jedan maloletan, ko li stoji iza njih i slično. Uglavnom, skroz solidan i veoma informativan dokumentarac. (45 min)

"In October 2002, communities in Washington DC were the target of a deadly serial sniper. False information hampered the investigation, allowing the culprits to continue to kill."

Download :
http://rapidshare.com/files/43079353/History.Channel.The.Final.Report.D.C.Sniper.WS.PDTV.XviD-hV.part1.rar
http://rapidshare.com/files/43081747/History.Channel.The.Final.Report.D.C.Sniper.WS.PDTV.XviD-hV.part2.rar
http://rapidshare.com/files/43083956/History.Channel.The.Final.Report.D.C.Sniper.WS.PDTV.XviD-hV.part3.rar
http://rapidshare.com/files/43085051/History.Channel.The.Final.Report.D.C.Sniper.WS.PDTV.XviD-hV.part4.rar

Pass : N!MrOd

1 comments:

Anonymous said...

izvini što ti ovako ostavljam komentar gdegod i bez smisla, ali imam ti preporučiti dva fantastična muzička dokumentarca:
patti smith - dream of life
i
fugazi - instrument
izuzetni filmovi, prenabijeni umetnošću.

Related Posts with Thumbnails