Thursday, February 18, 2010

Milosevic on Trial (2007)

Dokumentarac napravljen od preko 2000 sati snimljenog materijala sa suđenja Miloševiću, od 2002. pa do njegove smrti. Račak, Ovčara, Srebrenica. Ključni svedok tužilaštva pokojni Milan Babić, zatim Kapetan Dragan koji menja iskaz, general Obrad Stevanović i šokantan video snimak Škorpiona, Šešelj koji napušava sve redom, itd. Sad kad razmišljam o ovome, zaista nismo smeli tek tako da ga pustimo, trebao je zajedno sa suprugom da završi ko Čaušeskuovi, a ne da Mira i Marko u dilu sa novom vlašću opušteno zapale za Rusiju, i da danas tamo u miru, lagano, krckaju te silne milione koje su zaradili tokom 90-ih na muci svih naroda sa ovih prostora a prevenstveno 'svog', srpskog naroda. Mada, što reče jedan moj drugar, kad čujem reč NAROD mašim se za mošnice.

Za vreme vladavine Miloševića, Srbi su proterani iz Hrvatske, iz Sarajeva i sa Kosova, da ne pominjem uopšte druge užase, jer ovo je sasvim dovoljno. Uostalom, Srbija je danas država sa ubedljivo najviše izbeglica u Evropi. I ne želim uopšte da ulazim u to na koji način su proterani i zašto, sama činjenica da je on bio na vlasti u to doba je meni sasvim dovoljna. No, ne bih da širim priču o ovom zlotvoru jer ću samo da se iznerviram bezveze, dakle, pogledajte dokumentarac pa prosudite sami. (68 min)

“I consider this tribunal false tribunal, and these indictments false indictments. It is illegal.” said former Serbian president Slobodan Milosevic. The doco spans four years, from 2002 – 2006, during which time Milosevic was tried at the International Criminal Tribunal for genocide, war crimes and crimes against humanity. During this period the filmmakers had exclusive access to key players: Milosevic's legal adviser Dragoslav Ognjanovic (“To be the lawyer of a man like him, it is a great honour.”) and prosecution attorney Geoffrey Nice (“This trial is about the accused's rise to power – power that was exercised without accountability, responsibility or morality.”).

Download :
http://rapidshare.com/files/48069764/Milosevic_On_Trial.part1.rar
http://rapidshare.com/files/48072140/Milosevic_On_Trial.part2.rar
http://rapidshare.com/files/48075341/Milosevic_On_Trial.part3.rar
http://rapidshare.com/files/48077902/Milosevic_On_Trial.part4.rar
http://rapidshare.com/files/48080842/Milosevic_On_Trial.part5.rar
http://rapidshare.com/files/48083864/Milosevic_On_Trial.part6.rar
http://rapidshare.com/files/48084627/Milosevic_On_Trial.part7.rar

6 comments:

Тоша said...

Mislim da ti nisi ukapirao sta se Srbima desilo...

son of man said...

Ma jesam, kako nisam, velika svetska zavera, a Sloba se samo borio za svoj narod i zemlju, nije on kriv nista, sve su drugi krivi...

Anonymous said...

Сигурно да је крив, али је само један од многих на свим странама

son of man said...

Slazem se, ja nigde nisam napisao da je samo on kriv, ali ovo je dokumentarac o njemu, necu da sirim pricu, bice jos prilike da se pise na tu temu.

Anonymous said...

Svaka cast za izjavu za Narod.

ilija said...

Radio frajer za CIA-u ...Volio bi vidjeti ono tijelo u Požarevačkoj humci S.Miloševića, pa odraditi DNK.čisto da smirim sujetu . Odradio poso -svaka mu čast..ostali samo dugmići !

Related Posts with Thumbnails