Wednesday, February 10, 2010

Fred & Rose - The West Murders (2008)

Evo još jednog slučaja koji sam zapostavio, i to ne iz razloga što možda nije dovoljno zanimljiv nego zato što nije bilo valjanog dokumentarca koji bi prikazao sve užase koji su se ovde izdešavali. Gloucester, Velika Britanija, 1994. godina. Sve je počelo kada su Fred i Rose West 7 godina ranije prijavili nestanak svoje 16-ogodišnje ćerke Heder. Krenulo se u potragu ali se tek '94 gradom proširio trač da je ona navodno zakopana u njihovom dvorištu iza kuće. Kada je policija konačno uspela da dobije dozvolu da prekopa dvorište ono što je otkriveno je šokiralo prvo Britaniju a onda i čitav svet. Uspeli su da pronađu skelet njihove ćerke, ali kako reče jedan dekica ovde, il' je Heder imala tri noge ili je u dvorištu zakopan još jedan leš.

Klupko je lagano počelo da se odmotava, Freda su uhapsili a njegovu ženu Rose su sa decom prebacili u Sigurnu Kuću, ali su postavili prislušne uređaje sumnjajući da je i ona umešana. Ispostavilo se da je Fred kidnapovao, silovao i mučio mlade devojke a kasnije ih i ubijao, a među njima i svoju ćerku, u svemu tome mu je pomagala Rose koja je inače bila i prostitutka koja je dovodila mušterije kući i pored toga što je imala sitnu decu, a sve to je snimano skrivenom kamerom koju je Fred instalirao. I ne samo to, silovanja i ubistva su takođe snimali, tako da je policija imala i taj materijal kao dokaz, a kada su prekopali dvorište u kom su našli tri tela, Fred je svojevoljno priznao da ima još 9 žrtava i da su neke od njih zakopane u podrumu, tako da je kuća skroz rastavljena i prekopana. Ali ni tu nije kraj ovog najmonstruoznijeg zločina u istoriji Velike Britanije, al' ne bih baš sve da otkrivam.

Dokumentarac je sastavljen iz tri dela, i ono što je najjezivije je audio snimak Fredovog saslušanja gde on staloženo priča o svom životu i zločinima, o ubistvima i silovanjima sa kojima je počeo još davnih 60-ih godina, i čak mi se par puta dok sam gledao učinilo da je to zapravo glas naratora. I nisu samo najstariju ćerku fizički i seksualno zlostavljali nego i ostalu decu dok su bila još jako mala. O tome svedoče dvoje njihove dece, sada već tinejdžeri. Uvek sam se žalio da su dokumentarci o ovakvim zločinima prekratki da bi sve bilo ispričano kako valja, tako da je ovih 2 sata i više nego potaman, a i možete da pogledate samo prvu epizodu pa ako vam se priča ne svidi da batalite, mada siguran sam da je ova minutaža skroz opravdana, jer prema ovom duetu John Wayne Gacy izgleda ko Meca Dobrić. Pozamašan tekst na engleskom o ovom slučaju, sa svim pa i najbizarnijim detaljima, možete pročitati ovde. (3 X 43 min)

"3 part series - In police interviews, Fred West talks about the so-called `family of love' that existed at 25 Cromwell Street, where he and his wife kept up the pretence of being an ordinary couple while all the time they were engaged in serial rape and murder. They were already known to the police for kidnapping and sexually assaulting a woman they picked up in their car in 1973, while in 1992 incriminating video footage came to light, yet they continued to fool the authorities."

Download :
http://rapidshare.com/files/340371180/fred-rose_pt_1.part1.rar
http://rapidshare.com/files/340306705/fred-rose_pt_1.part2.rar

http://rapidshare.com/files/340397688/fred-rose_pt_2.part1.rar
http://rapidshare.com/files/340345779/fred-rose_pt_2.part2.rar

http://rapidshare.com/files/340425597/fred-rose_pt_3.part1.rar
http://rapidshare.com/files/340325930/fred-rose_pt_3.part2.rar

3 comments:

TripAtBrain said...

Sunce im kalajisano.Gledao sam neki doc na sbb kejblovskoj,a to je verovatno ovaj.Opaki su...

Wilmer Pozo Sánchez said...

BACAN ESTE POST, TE VOY A PONER COMO ENLACE A MI BLOG, PONLO A ONIRICOSIS TAMBIEN PARA RETRIBUIRNOS.

http://oniricosis.blogspot.com

ONIRICOSIS

Sangre Y Leche said...

Great documentary! Thanks!

Related Posts with Thumbnails